Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης μετέβη τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, το πρωί, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην προσφερθείσα Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήσαν οι Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας - Ιεροκήρυκας και Μεθόδιος Φουντούλης, οι Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος – Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως και Ιωάννης Μάρκου – Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, ο Σταυροφ. Ιωάννης Σεφέρης, οι Οικον. Νικόλαος Αναστασίου και Αναστάσιος Χρήστου, ο Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου και οι Διακ. Ευγένιος Τσάλλας και Πορφύριος Γερμανός, όπως και σύμπασα η υπό την εορτάζουσα Καθηγουμένη Γερόντισσα Φεβρωνία, ιερά Αδελφότητα.

Από νωρίς, στο μοναστήρι συνέτρεξαν πολλοί προσκυνητές και φίλοι της Ιεράς Μονής, για να μετάσχουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ευχηθούν στη σεβαστή Γερόντισσα, η οποία απολαμβάνει καθολικής τιμής και σεβασμού.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με αφορμή το βίο και το μαρτύριο της Αγίας, τονίζοντας πως είναι παράδειγμα αφιερώσεως προς τον Χριστο, για ολους τους πιστούς, που ποθούν να είναι πάντα ενωμένοι μαζί του.

 

Επίσης, ευχήθηκε εόρτια, με συγκινητικά λόγια, προς την αγία Καθηγουμένη, η οποία είναι σήμερα η παλαιότερη μοναχή της Ιεράς Μητροπόλεως, εγκαταβιώνοντας σε αυτήν από το 1946.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός και ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου, ενώ η πάντοπτε φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.