Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου, οι Κύπριοι βουλευτές Κυριακός Χατζηγιάννης από το ΔΗΣΥ και Ειρήνη Χαραλαμπίδου από το ΑΚΕΛ, οι οποίοι βρίσκονται στην Πόλη ως μέλη της αποστολής παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που παρακολούθησαν τις εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα.

Οι δύο βουλευτές έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή και γόνιμη συνεργασία του Πατριαρχείου με την αδελφή Εκκλησία της Κύπρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κοινή πορεία των δύο Εκκλησιών σε ζητήματα πανορθοδόξου ενδιαφέροντος, όπως άλλωστε συνέβη κατά τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2016, καθώς και στους διαθρησκειακούς διαλόγους που διεξάγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη δημιουργία διαύλων συνεργασίας μεταξύ λαών και πολιτισμών με στόχο την επικράτηση της ειρήνης στο κόσμο.

Οι Κύπριοι επίσημοι, από την πλευρά τους, ενημέρωσαν τον Πατριάρχη για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και της κοινοβουλευτικής αποστολής τους.