Αρχική » Το διαζύγιο είναι η τρανή απόδειξη ότι παντρεύτηκα τον άλλον για λάθος λόγους…

Το διαζύγιο είναι η τρανή απόδειξη ότι παντρεύτηκα τον άλλον για λάθος λόγους…

από christina

Του π. Σπυρίδων Σκουτή

Το διαζύγιο είναι η τρανή απόδειξη ότι παντρεύτηκα τον άλλον για λάθος λόγους.

Συγκεκριμένα παντρεύτηκα τον άλλον διότι ήθελα κάτι από αυτόν και όχι τον ίδιο όπως είναι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το κάτι να στραβώσει οπότε δεν μπορώ πλέον να είμαστε μαζί. 

Οι άνθρωποι δυστυχώς παντρεύονται για λάθος λόγους, βασικά παντρεύονται για γενικούς λόγους που ο ένας ζητάει από τον άλλον και από την στιγμή που ικανοποιούνται τα αιτήματα άρα θα σε παντρευτώ. Λάθος!….

Δεν παντρεύομαι για κανέναν λόγο…ούτε για να κάνω οικογένεια, παιδιά, περιουσία, καλή ζωή. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι από αυτά και ούτε πρέπει να με ενδιαφέρει. 

Σε παντρεύομαι απλά γιατί σε θέλω όπως είσαι και θέλω μαζί σου να περπατήσουμε μαζί την σκάλα που θα οδηγήσει αυτή την σχέση στον ουρανό. 
Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο…

Με ενδιαφέρεις εσύ γιατί είσαι μέρος του «σάρκα μία» και με ενδιαφέρει το εμείς γιατί είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού…

Η Ευτυχία υπάρχει εκεί που υπάρχει ο Χριστός, εκεί που δεν υπάρχει ο Χριστός η ευτυχία απουσιάζει. 

Ο μόνος λόγος για να παντρευτώ στην Εκκλησία είναι επειδή θέλω να κάνουμε το γάμο εργαστήρι αγιότητος, να ξεχάσουμε τον εαυτό μας , να παλέψουμε τα πάθη μας και να ενωθούμε με τον Χριστό με όποιον τρόπο. Να σταυρωθούμε ο ένας για τον άλλον, διαφορετικά αν θέλουμε απλά να ταιριάξουμε τα πάθη μας, τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας σε ένα γάμο που θα λέγεται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Α.Ε υπάρχουν τα δημαρχεία και τα δικηγορικά γραφεία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ