Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στο Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα των Αγίων και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου τους που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 1 Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Kατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε επίσης προς προσκύνηση η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον», την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες προπάτορές μας από την Καισάρεια της Καππαδοκίας και η οποία πρόσφατα ανακαινίσθηκε και αποκαταστάθηκε από τις φθορές του χρόνου.