Στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, χοροστάτησε τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τη διακονία του Θείου λόγου παρεχώρησε στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της εορτάζουσας Αγίας, ενώ και ο Μητροπολίτης Κορίνθου ανέπεμψε ευχές προς τον Κύριο μας, επικαλούμενος τις πρεσβείες της Αγίας Μαρίνης, για πνευματική και σωματική υγεία και φώτιση υπέρ των ευλαβών προσκυνητών και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής.

Την, Τρίτη 17 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής, και με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και ευπρέπεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Βέλου.

Ο Ιεροκήρυξ, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην ζωή της Αγίας Μαρίνας, ως ζωής αφιερωμένης στον Χριστό και στερεωμένης στην ζωή Του, αποκλεισμένης από βιοτικές μέριμνες και κοσμικές φροντίδες, κάνοντας πράξη το Αποστολικό: «Τά πάντα καί ἐν πᾶσι Χριστός» (Κολ. γ΄ 11).

Ολοκληρώνοντας παρακάλεσε τον Μητροπολίτη να αναπέμψει στον Τρισάγιο Θεό τις ακουσίθεες ευχές του, ώστε όλοι να αξιωθούμε της Χριστοειδούς ζωής για να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της.