Tου Νίκου Νικολόπουλου

Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα δυστυχώς, ότι από την Ανεξαρτησία της Χώρας μας, το 1821 και εντεύθεν, Μεγάλες Δυνάμεις την έθεσαν υπό την προστασία τους, αλλά και την εκμεταλλεύτηκαν ανάλογα με την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδίων.

Είναι γεγονός ότι εχθρικά οι Μεγάλες Δυνάμεις και με βίαιο διπλωματικά τρόπο τεμάχισαν την ελληνική ιστορία για να μικρύνουν την Ελλάδα.

Και στα πλαίσια αυτά έδωσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στα Σκόπια εδώ και δεκαετίες και στα κελεύσματά τους υπάκουσαν, δυστυχώς, δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα, όπως μαρτυρούν επίσημα έγγραφα και πρωτοσέλιδα της Αριστεράς και της Δεξιάς και στις αρχές και στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Εγείρεται ζήτημα μέγα, εάν πράγματι, Αμερικάνοι πράκτορες, στην προσπάθεια να αποδομήσουν το ρωσικό λόμπι στο Αγιο Ορος, έχουν στήσει μηχανισμούς παρακολούθησης ακόμα και καταγραφής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Αγιορειτών πατέρων. Καθώς επίσης και εάν στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η έρευνα για τα οικονομικά διαφόρων μοναστηριών και των λογαριασμών που διαθέτουν σε κυπριακές εταιρίες.

Πρέπει να πληροφορηθούνοι Ελληνες πολίτες εάν στην όλη επιχείρηση εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο Αγιο Ορος, προκειμένου -όπως γράφεται- «να αποκτήσει προσωπική άποψη για την κατάσταση»,ενώ είχε προηγηθεί και επίσκεψη κλιμακίων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Εντεχνα το Reuters αναφέρει ότι:

«Οι διαδηλώσεις και στις δύο χώρες έχουν κοινό συντονιστικό κέντρο».

Από την πλευρά μας, εμείς οι Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες τοποθετούμενοι, λέμε πως εάν η ιστορία δεν είναι κωμικοτραγική, τότε είναι απίστευτα σοβαρή και για τούτο πρέπει άμεσα να απαντηθούν τα πολλά κρίσιμα ερωτήματα που έχουν εγερθεί.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι επί χρόνια η Μόσχα θέλει να ισχυροποιήσει τη θρησκευτική της παρουσία στη Μοναστική Πολιτεία και συγκεκριμένα στη μονή του Αγίου Παντελεήμονος, που επικυριαρχεί στη δραστηριότητα του Αγίου Ορους και που ίσως να προσφέρει και άσυλο Ρώσων διπλωματών, που ως δεύτερη ιδιότητα έχουν την ταυτότητα των μυστικών υπηρεσιών, αφού κρίνεται εξαιρετικά δυσχερές να εκπορθηθεί από οποιαδήποτε ξένη μυστική υπηρεσία.

Οι Ρώσοι, λοιπόν, δεν είναι απίθανο να έκαναν ή και να κάνουν κινήσεις διείσδυσης σε προνομιακούς χώρους της Ελλάδας. Μήπως άλλωστε αυτό -διαχρονικά- δεν πράττουν και οι Αμερικανοί κ.α.;

Για την προαναφερθείσα Μονή Αγίου Παντελεήμονος στον Αθω, που είναι γνωστότερη ως Ρωσικό Μοναστήρι, εγράφησε εκκλησιαστικά ιστολόγια πως κοντά ένα δισεκατομμύριο ρούβλια διέθεσαν οι Ρώσοι σ’ ένα από τα πιο επιβλητικά μοναστήρια στον Ορθόδοξο Κόσμο. Μάλιστα υπάρχουν ρεπορτάζ, που έχουν φιλοξενηθεί σε «εξεζητημένες» θρησκευτικές σελίδες, που αναφέρουν πολλές λεπτομέρειες.

Αλλωστε είναι γνωστό ότι, στη μονή παρουσιαζόταν ένα έντονο θρησκευτικό και διπλωματικό παρασκήνιο, με αιτία αντιπαραθέσης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών μοναχών, οι σχέσεις των οποίων, μετά τα γεγονότα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ήταν ιδιαίτερα οξυμένες.

Επίσης, είναι γνωστό πως από την πλευρά του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το Αγιον Ορος, ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή του καταστατικού της Μοναστικής Πολιτείας και τούτο με αφορμή προσπάθειες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν για αποδυνάμωση του οικουμενικού του χαρακτήρα.

Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι μόνοι. Κυρίως, δεν είναι οι πιο επικίνδυνοι για τη χώρα εδώ και χρόνια…  Προηγούνται άλλοι για απέλαση.

Πρεσβευτές που προπαγανδίζουν τις εταιρίες των χωρών τους για να φυτρώσουν εδώ που οι χώρες τους έχουν εξαφανίσει ή θέλουν να εξαφανίσουν τους Ελληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Και τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί «να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» και να κερδίσει πολιτικό χρόνο στην υπόθεση του Σκοπιανού, γι’ αυτό αξίζει και πρέπει να υπογραμμισθεί αυτή η πολιτική παράμετρος της πολύκροτης υπόθεσης.