Παρά τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποίθηκε η ορκομωσία 80 περίπου νέων πτυχιούχων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση έγινε στη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου παρουσία της αναπληρώτριας Πρυτάνεως καθηγήτριας κ. Αριάδνης Στογιαννίδου, του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου και του προέδρου του Τμήματος Θεολογίας καθηγητή κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, άλλων καθηγητών του Τμήματος και των γονέων, συγγενών και των φίλων των τελειοφοίτων .

Η τελετή άρχισε με βυζαντινούς ύμνους περί φωτός που έψαλε η χορωδία της Θεολογικής Σχολής ‘’Τρεις Ιεράρχες’’ υπό τη διεύθυνση του επίκ. καθηγητή π. Σπύριδωνος Αντωνίου, και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων. Η κ. Στογιαννίδου αναφέρθηκε στο ρόλο των νέων επιστημόνων στη κοινωνία. Ο κ. Κωνσταντίνου μίλησε για την ενότητα, την ειρήνη και τη συμφιλίωση που ο Χριστός έφερε στον κόσμο και το χρέος των νέων θεολόγων να υπερασπιστούν αυτές τις αξίες. Ακολούθως, ο κ. Σκαλτσής παρουσίασε το θέμα του φωτός στη Θεολογία της Εκκλησίας και κάλεσε τους νέους πτυχιούχους να πορεύονται στη ζωή τους εμπνευσμένοι από το φως του Χριστού και των αγίων.

Τέλος, μίλησε και εκπρόσωπος των τελειοφοίτων εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τους καθηγητές και το Τμήμα για τον πλούτο των γνώσεων και των πνευματικών εμπειριών που έλαβαν και έζησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.