Αρχική » “Συνέντευξη” από τον Αρχιεπίσκοπο πήραν οι μαθητές της Σάμου

“Συνέντευξη” από τον Αρχιεπίσκοπο πήραν οι μαθητές της Σάμου

από kivotos

Μια μικρή “συνέντευξη” πήραν τα παιδιά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Παγώνδου στη Σάμο κατά τη σημερινή του επίσκεψη. Οι μαθητές ρώτησαν για πολλά ζητήματα τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας, ο οποίος απάντησε, φανερά χαρούμενος για αυτή την απρόσμενη επικοινωνία.

Στο σχολείο μοιράστηκαν τσάντες με σχολικά είδη από τον φιλανθρωπικό οργανισμό “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα καλύψει χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.

 

Στην επίσκεψη του, τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος και ο γενικός διευθυντής της “Αποστολής” Κώστας Δήμτσας. Εκτός από το δημοτικό σχολείο επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Πυθαγορείου, τη μονή Μεγάλης Παναγίας, τη μονή Ζωοδόχου Πηγής και το στρατιωτικό φυλάκιο Ψιλή Άμμος. Στο φυλάκιο ο κ. Μακαριώτατος, σε μια συμβολική κίνηση, παρέδωσε στον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Μασούρο ως δώρο την ελληνική σημαία και μια Καινή Διαθήκη σε κάθε στρατιώτη. Μιλώντας μάλιστα στους στρατευμένους υπογράμμισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σηκώνοντας και πάλι ένα δυσβάσταχτο ιστορικό φορτίο με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Με αφοσίωση στο καθήκον και με προσήλωση στην αποστολή τους εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδας μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ακόμη: «Νιώθω ιδιαίτερη ευτυχία που βρίσκομαι στη Σάμο σ’ ένα από τα ωραιότερα νησιά της πατρίδας μας. Ήρθαμε σε επαφή με τους Σαμιώτες, με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου καθώς και με διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ήρθαμε να τους συγχαρούμε και να τους βοηθήσουμε αλλά και να πάρουμε δύναμη γιατί σ’ αυτές εδώ τις εσχατιές οι νησιώτες έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν σε όλους μας».

Πριν καταλήξει η αποστολή στην πόλη της Σάμου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με τον φορέα International Orthodox Christian Charities (IOCC), βοηθά στην άμεση κάλυψη βασικών αναγκών των προσφύγων στα νησιά. Ανταποκρινόμενη στην αδυναμία των Κέντρων να προσφέρουν τροφή και νερό στα επάλληλα κύματα των προσφύγων, η «Αποστολή» διαθέτει καθημερινά γεύματα και νερό στους ανθρώπους που βρίσκονται στη Σάμο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ