Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής ομόφωνα αποφάσισε να δώσει μία χορηγία της τάξεως των 5.000$ στην 13χρονη κόρη του νεαρού Ελληνα ομογενή, που σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς της αλβανικής Αστυνομίας την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ. Νικόλαο Γκατζογιάννη.

«Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του ΟΧΙ στη Βόρειο Ηπειρο υπήρξε τραγική και πρέπει να διεξαχθεί πλήρης και διαφανής διερεύνηση, ώστε να διαφανεί τι συνέβη» ανέφερε ο κος Γκατζογιάννης και συμπλήρωσε «όμως πρέπει να σκεφτούμε και την ανήλικη κόρη που άφησε πίσω του και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε».

O κ. Γκατζογιάννης ανέφερε πως θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα προς τα τέλη του τρέχοντος μηνός και θα παραδώσει τη χορηγία στη νεαρή Βασιλική Κατσίφα και στη γιαγιά της, που βοηθάει στην ανατροφή της μετά το διαζύγιο των γονέων της μικρής προ ετών. «Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε κι άλλα χρήματα για τη μικρή Βασιλική στο μέλλον και θα παρακινήσουμε την Ελληνική Πολιτεία για τη δωρεάν εισαγωγή της σε δημόσιο πανεπιστήμιο, όταν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανέφερε ο κος Γκατζογιάννης.