Αρχική » Θεομάχους χαρακτηρίζει υπουργούς ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Θεομάχους χαρακτηρίζει υπουργούς ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος

από kivotos

Ιδιαίτερα δηκτικός ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αναφέρθηκε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2015, στο προσωπικό του ιστολόγιο, σε 3 (νυν και τέως) υπουργούς χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες τους ως επίθεση κατά της Ορθοδοξίας.

 

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από το κείμενο του:

 

Με μεγάλη θλίψη σήμερα θέλουμε να αναφερθούμε σε τρία επίσημα πρόσωπα, τα οποία, ως φαίνεται,  σκοπό της ζωής τους έβαλαν να γκρεμίσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας ή την Ελληνική Ορθοδοξία μας!

Ο πρώτος είναι ο Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης! Κατά τη διάρκεια της θητείας του σκοπό του έχει βάλει να ανατρέψει τα πάντα ως πρός τό μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία! Ιδού η σχετική είδηση:

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών ανεκοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.  Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για αναγκαία αναμόρφωση των Θρησκευτικών, «ώστε να γίνει μάθημα Θρησκειολογίας, γνώσεις των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτιστικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας».  Ήδη το θεσμικά αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» 21/10/2015

….

Αυτό, λοιπόν, επιδιώκει ο πρώτος Χριστομάχος, ο Υπουργός Παιδείας κ Φίλης! Θέλει, για να χρησιμοποιήσω τή λαϊκή έκφραση, “να μας αλλάξει την πίστη” !!!!!

 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΜΑΧΟΣ!

Ο δεύτερος Χριστομάχος είναι ο Καθηγητής του Αστικού Δικαίου καί τέως Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αθηνών Υπουργός κ. Μ. Σταθόπουλος.  Σε απαντητική επιστολή του πρός ένα αρθρογράφο της εφημερίδος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2.10.2015) ισχυρίζεται, ότι τό Σύνταγμα της Ελλάδος με την παρεχόμενη παιδεία στα παιδιά μας επιδιώκει “να καλλιεργείται μεν η Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση, αλλά όχι ή Χριστιανική” !!!!!!

…..

ΤΡΙΤΟΣ ΘΕΟΜΑΧΟΣ!

Ο τρίτος είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Αδικίας, Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Α. Π. Θεσσαλονίκης, κ. Νικ. Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, καθώς φαίνεται, έβαλε σαν σκοπό του να νομιμοποιήσει την ανηθικότητα και μάλιστα την παρά φύση σεξουαλικότητα! Προωθεί το επίμαχο Νομοσχέδιο για το “Σύμφωνο συμβίωσης Ομοφυλοφίλων”, ήτοι προσπαθεί να μεταβάλει την Ελληνική, και κατά βάσιν συντηρητική, Κοινωνία μας σε Σόδομα και Γόμορρα!

…..

Κατά την ταπεινή μας γνώμη όλοι αυτοί -και όσοι πράττουν τα παρόμοια-, τελικά, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι όργανα του Διαβόλου! Εργάζονται πυρετωδώς για να εδραιωθή το Κράτος του Αντιχρίστου στην Ελληνική Κοινωνία!

…..

Όλοι αυτοί, για τους οποίους ωμιλήσαμε εκτενώς παραπάνω, είναι εργάτες του ψεύδους και της απάτης! Όργανα του Διαβόλου! Καθώς από τα γεγονότα αποδεικνύεται, τελικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει την θεία Χάρη, που έλαβαν διά του χριστιανικού Βαπτίσματος! Είναι απο-χριστιανισμένοι! Έφυγεν ο Χριστός από την καρδιά τους! ‘Η μάλλον έδιωξαν τον Χριστόν από την καρδιά τους!

 …..

Αδελφοί μου,

“Στώμεν καλώς,στώμεν μετά φόβου”! Οι της αριστεράς πλευράς του Κοινωνικού Σώματος έβαλαν στόχο να πολεμήσουν τον Χριστό καί τον Χριστιανισμό! Στην Ρωσσία οι Μπολσεβίκοι Κομμουνιστές το επεχείρησαν επί ογδόντα τόσα (80) χρόνια, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΩΡΘΩΣΑΝ! Οι δικοί μας Νεο-μπολ-σεβίκοι ζούν εκτός τόπου και χρόνου! Ζουν εκτός εποχής! Να είσθε βέβαιοι, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ!

….

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος οφείλουν νά δώσουν τό σύνθημα της αντιστάσεως! Εάν δεν το πράξουν εγκαίρως, τότε ο καθένας μας ας αναλάβει την ευθύνη του έναντι του Θεού, έναντι της συνειδήσεώς του, έναντι της ιστορίας της Ορθόδοξου Ελλάδος!      

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ