Αρχική » Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Οσίου Παϊσίου στα Ιωάννινα

Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Οσίου Παϊσίου στα Ιωάννινα

από christina

 

H πρρώτη αρχιερατική Θέιλα Λειτουργία  τελέστηκε στον νεόδμητο ναό του Οσίου Παϊσίου στα Ιωάννινα  χοροστατούντος του μητροπολίτη κ.Μάξιμου. Ο ναός ανεγέρθη σε οικόπεδο  της τοπικής μητρόπολης και εγκαινιάστηκε  την  Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019. Για τον ναό και την πρωτοβουλία της μητρόπολης να τιμήσει τον όσιο οποίος έχει συνδεθεί με τη περιοχή  καθώς μεγάλωσε στην Κόνιτσα και έγινε μοναχός στη μονή Στομίου  ο μητροπολίτης κ.Μάξιμος είχε δηλώσει:

“Αποφασίσαμε τον Ναό αυτό να τον αφιερώσουμε σε έναν Νεοφανή Άγιο, ο οποίος πέρασε από εδώ και πάτησε τα χώματα αυτά, της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Έναν Άγιο άνθρωπο ο οποίος είναι δώρο Του Θεού στην εποχή μας, είναι παρηγορία και στηριγμός στις δύσκολες ημέρες που περάσαμε και περνούμε, αλλά είναι και ένας φάρος και ένας φωτοδότης και ένας οδηγός, έτσι ώστε να μην τραυματιστούμε στις δυσκολίες τις εποχής αυτής, τις πνευματικές και τις πρακτικές, αλλά να βρούμε δύναμη να σταθούμε όρθιοι με πίστη προς τον Θεό για να προχωρήσουμε την ζωή μας” .

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά άρχισε  να στήνεται στο οικόπεδο στην περιοχή Βελισαρίου ο ποκάτ ναός.Το κόστος της μεταφοράς των τμημάτων του Ιερού Ναού αγγίζει τις 100.000 ευρώ και αποτελεί δωρεά από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ που είναι και εκείνη που μετέφερε και στήνει τον ιερό ναό.Η Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων επέλεξε να αφιερώσει τον εν λόγω ναό σε έναν νεοφανή Άγιο ο οποίος πάτησε τα χώματα της περιοχής των Ιωαννίνων, έναν Άγιο άνθρωπο ο οποίος είναι δώρο Θεού στην εποχή μας και παρηγορία στις δύσκολες μέρες που περάσαμε και περνούμε αλλά και ένας «φάρος» ,ένας φωτοδότης και οδηγός έτσι ώστε να μην τραυματιστούμε περισσότερο από ότι αντέχουμε στις δυσκολίες της εποχής αυτής και με πίστη προς τον Θεό να πάρουμε δύναμη να σταθούμε όρθιοι για να προχωρήσουμε πρώτα την πνευματική αλλά και την καθημερινή ζωή και τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ