Αρχική » Μέτρα κατά του ιερέα που τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Αγ.Νικόλαο Πατρών

Μέτρα κατά του ιερέα που τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Αγ.Νικόλαο Πατρών

από christina

Στην αντικατάσταση του προϊσταμένου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου προχώρησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Με την κατηγορία της απείθειας. Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος αντικαταστάθηκε  καθώς στις 25 Μαρτίου ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού είχε ανοίξει τον Ναό και έκανε κανονικά τη λειτουργία παρουσία πιστών και παρά τις απαγορεύσεις. Η υπόθεση μάλιστα είχε λάβει και την δικαστική οδό καθώς ο Μητροπολίτης είχε αποστείλει την καταγγελία στον Εισαγγελέα.

Εκείνη την ημέρα η Λειτουργία είχε διακοπεί μετά την εμφάνιση τηλεοπτικού συνεργείου του Antenna και του Achaia. Nα θυμίσουμε ότι ο ίδιος ιερέας είχε αρθρογραφήσει ακόμη και κατά του Μητροπολίτη Πατρών, ενώ είχε κολλήσει και αφίσες κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης και της Διαρκούς Ιερέας Συνόδου.

Με αφορμή τη στάση του ιερέα η  αστυνομία προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας, με αφορμή την τέλεση της Θείας Λειτουργίας το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, παρά τα μέτρα απαγόρευσης στο πλαίσιο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τότε ο  ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στους δεκάδες γνωστούς και αγνώστους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από απλούς πιστούς μέχρι και Αρχιερείς, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου. Τους παρακαλώ να εύχονται να με φωτίζει ο Θεός.
Νομίζω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα…Εν τούτοις αισθάνομαι ότι προστίθεμαι και εγώ στα πολλά θύματα της σύγχρονης ανθρωποφαγίας στο βωμό της τηλεθέασης και των “like”. Επειδή λοιπόν κάποιοι συστηματικά κυκλοφορούν fake news αναφορικά με τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών και το πρόσωπό μου ενημερώνω υπεύθυνα:

Δεν γνωρίζω να μου έχει ασκηθεί κάποια δίωξη. Χθες και σήμερα όλη μέρα ήμουν στον Ι. Ναό (στο κέντρο πόλης της Πάτρας) και στο σπίτι μου και δεν ενοχλήθηκα στο ελάχιστο από αστυνομικές ή εισαγγελικές Αρχές.

Όσοι απευθύνουν «εκκλήσεις» προς τον Μητροπολίτη να μου επιβάλει ποινές δεν προσδιορίζουν ποιον εκκλησιαστικό κανόνα παρέβην, ώστε να τιμωρηθώ. Ασφαλώς και δεν παρέβην κάποιο εκκλησιαστικό κανόνα. Όσοι ζητούν την κανονική (εκκλησιαστική) μου τιμωρία εκτίθενται, ως εντελώς άσχετοι με την εκκλησιαστική κανονική τάξη ή υπηρετούν άλλες εμπαθείς σκοπιμότητες…
Από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας η Κοινή Υπουργική Απόφαση 2867/Υ1 /16.3.2020 είναι αυτή που ρυθμίζει τα της λειτουργίας των Ι. Ναών αναφορικά με τη μη διάδοση του Covid-19. Η ΚΥΑ προβλέπει στην § 1 ότι επιτρέπεται η προσέλευση πιστών στους Ι. Ναούς για ατομική προσευχή «τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους».
Στον Ι. Ναό μας στις 25.3.20 οι ανωτέρω πρόνοιες της ΚΥΑ τηρήθηκαν όχι μόνο επακριβώς αλλά καθ’ υπερβολήν:

o Ο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών έχει ωφέλιμη επιφάνεια 515 m2 (κυρίως Ναός: 403 m2 και γυναικωνίτης 112 m2) και ήσαν εκ περιτροπής παρόντα γύρω στους 30 πιστούς, ενώ βάσει της αναλογίας της ΚΥΑ θα μπορούσαν να είναι 51 άτομα.

o Από το αναρτηθέν στο διαδίκτυο video προκύπτει ότι τηρήθηκε και η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ των πιστών (εξαίρεση υπάρχει στα μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία έτσι και αλλιώς συμβιούν στο ίδιο σπίτι).

Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος απαιτείται ηρεμία, ψυχραιμία, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και προπαντός ΕΛΠΙΔΑ, την οποία μόνο η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού μπορεί να προσφέρει. Επιπολαιότητες ή ανίερες σκοπιμό-τητες όχι μόνο δεν ωφελούν στον κοινό μας αγώνα κατά του ιού, αλλά κάνουν κακό στην κοινωνική συνοχή με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του τόπου.
Τα υπόλοιπα μετά την παρέλευση του πειρασμού.

 

 


Πηγή: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ