Αρχική » Αγία Σοφία Ψυχικού : Κοινωνήστε και μετά κάψτε τις μάσκες

Αγία Σοφία Ψυχικού : Κοινωνήστε και μετά κάψτε τις μάσκες

από christina

Να κάψουν τις μάσκες που ήρθαν σε επαφή με την Θεία Κοινωνία ζητά εκκλησία! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ναός της  Αγίας Σοφίας Ψυχικού: «Συστήνεται η χρήση μάσκας, όχι όμως κατά την ώρα της Θείας Κοινωνίας. Αν η μάσκα έρθει σε επαφή με τα χείλη μετά την Θεία Κοινωνία δεν την πετάμε αλλά την καίμε».

Στην ανακοίνωση του ναού αναφέρεται :

Από αύριο οι Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια θα πραγματοποιούνται με την παρουσία πιστών.

Αύριο Κυριακή με εντολή της Ιεράς Συνόδου, εντός του Ιερού Ναού θα βρίσκονται οι πρώτοι 50 άνθρωποι που θα προσέλθουν με αριθμό προτεραιότητας. Στο προαύλιο θα λειτουργούν μεγάφωνα για τους πιστούς που υποχρεωτικά θα κρατούν αποστάσεις.

Η Θεία Κοινωνία θα μεταδοθεί εκτός του Ιερού Ναού και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Η είσοδος το πρωί για τους πρώτους 50 θα γίνεται ύστερα από θερμομέτρηση μετώπου που θα λαμβάνεται από νοσηλευτικό προσωπικό του «Γ.Ν.ΣΩΤΗΡΙΑ». Σε αρκετά σημεία θα υπάρχουν αντισηπτικά.

Συστήνεται η χρήση μάσκας, όχι όμως κατά την ώρα της Θείας Κοινωνίας. Αν η μάσκα έρθει σε επαφή με τα χείλη μετά την Θεία Κοινωνία δεν την πετάμε αλλά την καίμε.

Για όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν, ενημερώνουμε πως η ενορία μας θα λειτουργεί κάθε μέρα 7:00-9:00 το πρωί μέχρι την Απόδοση του Πάσχα για την αποφυγή συνωστισμού τις Κυριακές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ