Αρχική » Μεγαλοπρεπής η γιορτή του Πολιούχου της Κέρκυρας Άγιου Σπυρίδωνα

Μεγαλοπρεπής η γιορτή του Πολιούχου της Κέρκυρας Άγιου Σπυρίδωνα

από kivotos

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη του Πολυούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος, όπου το πρωί του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Παρέστη επίσης η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού και πλήθος πιστών.

Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη Θύρα των λογικών προβάτων. Η Θύρα αυτή είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και ασφαλίζει όσους βρίσκονται εντός της, τους πιστούς δηλαδή. Εξέρχονται ακόμη όσοι εργάζονται και δημιουργούν  στον κόσμο, αλλά οχυρωμένοι πνευματικά, διότι γνωρίζουν από τις αλήθειες της πίστεώς μας και του Ευαγγελίου, πώς θα αντιμετωπίσουν τους πειρασμούς μέσα στην κοινωνία.

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μόνο ο Χριστός δίνει νόημα στη ζωή του ανθρώπου. Εκείνος ο οποίος δέχεται τον Κύριό μας στην καρδιά του, δέχεται και τη ζωή Του, τον Σταυρό Του, το Πάθος Του, την Ανάστασή Του και όλα τα Χαρίσματα του Παναγίου Πνεύματος.

Ο Άγιος Σπυρίδων είναι εκείνος ο οποίος οριοθετεί τη ζωή της Πίστεώς μας και του Ευαγγελίου. Με το βίο του έρχεται και μας διδάσκει να οριοθετήσουμε τη ζωή μας με βάση τις εντολές του Θεού. Ο ίδιος χαριτώθηκε από το Χριστό στη διδασκαλία της ορθής πίστεως και υπεραμύνθηκε για Αυτήν με τους αγώνες του.

Κατόπιν ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι η Θύρα της Εκκλησίας μας είναι ανοιχτή, ιδιαίτερα σήμερα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει χάσει τον πνευματικό προσανατολισμό του, αφού απεμπόλησε το Χριστό.

Τέλος  ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στους πιστούς ο Άγιος να μιλήσει στις καρδιές τους κα να επιστρέψουμε με αγάπη και θερμή πίστη στην αγκαλιά του Πατέρα μας.

Να σημειωθεί ότι στο μέσον της Θείας Λειτουργίας η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας “Ο Άγιος Σπυρίδων” παιάνισε προς τιμήν του Αγίου. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ