Αρχική » H προσευχή των πολιτικών στην Παναγία

H προσευχή των πολιτικών στην Παναγία

από christina

Οι πολιτικοί πολλές φορές στο πλαίσιο των καθηκόντων τους επισκέπτονται ναούς αλλά και σημαντικά προσκυνήματα  όπως αυτό της Τήνου το οποίο έχει ταυτιστεί με την πορεία  του έθνους.

Οι περισσότεροι των πολιτικών “γράφουν” στην Παναγία κάτι σαν χρέος που εκπληρώνουν το προσωπικό τους χρέος.

Από το βιβλίο επισκεπτών προκύπτει οτι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι από τους “πιστούς” σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή  αλλά και οι Βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη ,οι οποίοι απλώς υπογράφουν  χωρίς άλλες αναφορές.

 

 

 

Τον σεβασμό τους προς την Παναγία εκφράζουν και αρχηγοί μεγάλων κρατών όπως ο Τζ’ορτζ Μπούς , ή οι πρόεδροι της Κύπρου.

Ανδρέας Παπανδρέου ,Δήμητρα (1990)

“Με Βαθειά συγκίνηση η Δήμητρα και εγώ εκπληρώσαμε το χρέος μας στη Μεγαλόχαρη με το προσκυνημά μας.Ηταν και για τους δυο μας μια μεγάλη και αξέχαστη στιγμή. Υποσχεθήκαμε να ξανάρθουμε του χρόνου.

Ο Κώστας Καραμανλής το 1997 έγραψε : “Με τον προσήκοντα σεβασμό και αισθήματα ευλάβειας.

 Γιώργος Παπανδρέου ( 2000)

Μεγάλη η χαρά μας , το προσκυνημά μας στη Μεγαλόχαρη. Εγώ και η οικογενειά μου Άντα και η Μαργαρίτα επισκεφθήκαμε με ευλάβεια το θρησκευτικό ,ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο με την τόση αξία για την ορθοδοξία.Ευχαριστούμε και τη διοίκηση  για τη ζεστή υποδοχή , όπως και βέβαια τη φιλοξενία την απλόχερη τόσων κατοίκων της όμορφης Τήνου.

 Φώφη Γεννηματά  (2009)

“Μα βαθειά συγκίνηση προσκυνήσαμε  τη Μεγαλόχαρη.Κατάνυξη παρά τον κόσμο , αλλά κυρίως η μεγάλη δύναμη να ανακουφίζει τον πόνο , να γεμίζει τις καρδιές με αισιοδοξία .Το μεγαλείο της πίστης και του Χρισταινισμού η ελπίδα και αγάπη.

 

Παναγιώτης κενελλόπουλος (1954)

Η Μεγαλόχαρη ας βοηθή το Εθνος και ας προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις του Εθνους. Η προσδοκία του θαύματος είναι θεμιτή κια μάλιστα επιβεβλημένη .Η απαίτησις , όμως , όχι .Αλλωστε ,ακι εγκόσμιον γεγονός, είναι δυνατόν να σημειωθεί ως υπερκόσμιον γεγονός μέσα εις την ψυχή μας.Ο Ιησούς είπε:Ιδού η βασιλεία του θεού εν υμίν εστί”.

Τζόρτζ Μπούς (2001).

Με μεγάλο σεβασμό και με ειλικρινή εκίμηση για τη φιλοξενία που προσφέρθηκε στους Μπούς  και σε όλους που είναι μαζί μας από την Αμερική.

Τάσος Παπαδόπουλος (2004)

Με ιερή συγκίνηση προσκυνώ τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου.Εκφράζω άφατο θαυμασμό για την λειτουργία του Ιδρύματος-θεματοφύλακα του ιερού ναού- και εύχομαι η χάρις της Παναγίας να ευλογεί και να στηρίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό.

 

Γιώργος Βασιλείου (2004)

Είναι μεγάλη η συγκίνηση μας γιατί βρισκόμαστε Εδω στον Ιερό ναό της Παναγίας της Τήνου  .Για εμάς τους κύπριους είναι μεγάλη η τιμή που έχουμε την ευκαιρία να επισκεπτόμαστε τη θαυματουργή εικόνα που τόσο μας βοήθησε και βοηθά στον αγώνα μας .

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ