Αρχική » Κατά του συμφώνου συμβίωσης και ο Χίου Μάρκος

Κατά του συμφώνου συμβίωσης και ο Χίου Μάρκος

από kivotos

Αποφεύγοντας να σχολιάσει εναντίον της κυβέρνησης και των επιλογών της και στηριζόμενος στο λόγο του Θεού, όπως τόνισε, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, υποστήριξε πως είναι «κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών γιατί είναι αντίθετο με τη διδασκαλία του  Ευαγγελίου».

«Οποιαδήποτε μορφή σύζευξης εκτός του μυστηρίου του γάμου δεν είναι αποδεκτή από την εκκλησία», είπε με δήλωση του στον “Πολίτη της Χίου” σημειώνοντας με νόημα «η Εκκλησία είναι αντίθετη σε όλα τα σύμφωνα συμβίωσης ετερόφυλων και ομοφυλόφιλων εκτός γάμου, όπως είναι αντίθετη και με τον πολιτικό γάμο».

Ερωτώμενος όμως αν η Εκκλησία προτίθεται να τελέσει μυστήριο γάμου μεταξύ ενός ομόφυλου ζευγαριού ο μητροπολίτης αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τον λόγο του Θεού ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και πως παρότι η κοινωνία αλλάζει η Εκκλησία δεν αλλάζει. «Εμείς επιθυμούμε ο κόσμος να αλλάξει και να γίνει σαν την Εκκλησία, η Εκκλησία να αλλάξει τον κόσμο και να τον βελτιώσει, όχι ο κόσμος την Εκκλησία.» 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ