Τέσσερις εκ των μαθητών του Ελληνικού σχολείου του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων, στο Gospel Oak  του Λονδίνου, της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής: “Κοντά ή μακριά είμαστε όλοι ένα”.

Το διαγωνισμό οργάνωσε κατά τη διάρκεια του lockdown η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και η Εθνική Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά όλου του κόσμου να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας του Co-vid και να λειτουργήσουν ως φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνοντας ένα οικουμενικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλοσεβασμού.

Τα έργα των μαθητών του σχολείου μας διακρίθηκαν μεταξύ των 3.200 περίπου έργων παιδιών Ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο (πρόκειται για 4 εκ των 5 διακριθέντων της πόλης του Λονδίνου και 4 εκ των 9 της Μεγάλης Βρετανίας συνολικά).

Τα πρωτότυπα έργα των μαθητών έχουν ήδη αποσταλεί στην Ελλάδα όπου και θα εκτεθούν στην αντίστοιχη έκθεση ζωγραφικής που θα διοργανώσει η Εθνική Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος. Η δημοσίευση των ονομάτων των διακριθέντων μαθητών θα γίνει εντός των επόμενων μηνών από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Εθνική Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος.