Αρχική » «Η Αγάπη Υπάρχει» στο Μοσχάτο

«Η Αγάπη Υπάρχει» στο Μοσχάτο

από kivotos

Της Σοφίας Χρήστου

 

 

Το 1999 γυναίκες του Μοσχάτου, με επικεφαλής την κυρία Λένα Μανωλάκη, έμπορο ενδυμάτων, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που είχαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Την προσπάθεια αυτή επέκτειναν εκτός σχολικής κοινότητας αργότερα, το 2003, οπότε και ίδρυσαν το Σωματείο Γυναικών «Η Αγάπη Υπάρχει», για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι άνεργοι, άστεγοι κ.λπ.

«Το σωματείο μας στηρίζει τις κακοποιημένες μητέρες και τα παιδιά τους και μέλημά μας αποτελεί η ένταξή τους όχι σε ιδρύματα, αλλά στην κοινωνία, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια», σημειώνει η 58χρονη σήμερα κυρία Μανωλάκη, μητέρα δύο παιδιών, και προσθέτει: «Ο σκοπός του σωματείου μας είναι φιλανθρωπικός. Τα 1.200 μέλη μας δραστηριοποιούνται με γνώμονα την παροχή αρωγής προς τους αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά συνανθρώπους μας».

Αντιμετωπίζοντας και οι ίδιες δυσκολίες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αγωνίζονται να συνεχίσουν το έργο τους, την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι που τις έχουν ανάγκη αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς.

«Eπί μηνιαίας βάσης παρέχουμε τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη σε 42 άπορες οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκές. Η κατάσταση όσο πάει χειροτερεύει…», υπογραμμίζει η πρόεδρος του σωματείου.

Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία με γιατρούς, δικηγόρους κ.λπ. «Συνεργαζόμαστε με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι παρέχουν αφιλοκερδώς ιατρική περίθαλψη, ενώ ως σωματείο προσφέρουμε δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη, αγοράζοντας φάρμακα κατόπιν συνταγής γιατρού και πληρώνοντας ιατρικές εξετάσεις. Συνεργασία υπάρχει και με δικηγόρους προκειμένου να παρέχεται νομική υποστήριξη στις γυναίκες», σημειώνει η κυρία Μανωλάκη.

Οι πόροι για τις δραστηριότητες του σωματείου προέρχονται από τη συνδρομή των μελών του, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 5 ευρώ ετησίως, καθώς και από τη συμμετοχή τους στις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο

Επίσης, καθηγητές της περιοχής βοηθούν ως εθελοντές τα παιδιά στα μαθήματά τους με δωρεάν βιβλία, ενώ κάποια φροντιστήρια παρέχουν δωρεάν μαθήματα. «Μας έχουν παραχωρηθεί τρεις κατοικίες, παλαιές, τις οποίες και παραχωρήσαμε με τη σειρά μας σε οικογένειες που, εξαιτίας της οικονομική κρίσης, βρέθηκαν στον δρόμο», επισημαίνει η ίδια και τονίζει: «Εμείς τους πληρώνουμε τους λογαριασμούς, ενώ έχουμε εθελοντές υδραυλικούς και τεχνίτες άλλων ειδικοτήτων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν».

Οι πόροι για τις δραστηριότητες του σωματείου προέρχονται από τη συνδρομή των μελών του, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 5 ευρώ ετησίως, καθώς και από τη συμμετοχή τους στις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο.

«Χρήματα δεν διαχειριζόμαστε. Τα έσοδά μας -μηδαμινά αυτή τη στιγμή- προέρχονται από τις εκδηλώσεις που κάνουμε. Προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, σε όποιον θέλει να προσφέρει βοηθήσει του προτείνουμε να πάει σε ένα κρεοπωλείο, π.χ., να αγοράσει κρέας, να πάρει την απόδειξη κ.λπ.».

Τα γραφεία του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Η αγάπη υπάρχει» βρίσκονται εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Μοσχάτου, στο γραφείο 5, στον 1ο όροφο.

Το σωματείο δέχεται αιτήσεις για καινούργια μέλη, καθώς επίσης τρόφιμα, γάλα για τα παιδιά και είδη πρώτης ανάγκης.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ