Αρχική » Κλειστούς ναούς προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλειστούς ναούς προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

από christina

Λίγες μέρες μετά τον ύμνο προς την Παναγία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο ζητά το ολιγοήμερο κλείσιμο των ναών γιατί εκτιμάπως το πρόβλημα της διασπορά του ιού διογκώθηκε το κρίσιμο 20 ημερο του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησίες της πόλης!

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο προτείνοντας αυστηρά μέτρα για τους ναούς χωρίς να ζητά κάτι ανάλογο και για άλλους χώρους.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Δυστυχώς η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε αναλυτικά για αιτίες και υπευθύνους, παρότι θα είχαμε πολλά να πούμε. Σημειώνουμε μόνο πως η διαχείριση του προβλήματος τόσο από την κρατικές όσο και από τις τοπικές αρχές δεν είναι απλώς κατώτερη των περιστάσεων αλλά είναι σπασμωδική και πολυδιάσπαρτη με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματική. Η συρροή των κρουσμάτων της πανδημίας στη Μυτιλήνη δείχνει ότι πολύ μεγάλο μέρος αυτών ξεκίνησε και διογκώθηκε το κρίσιμο 20ημερο του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησίες της πόλης. Δεδομένου αυτού, στην προσπάθεια για την ανάσχεση του προβλήματος και στο πλαίσιο της καθολικής αναστολής των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, χρειάζεται να ενταχθεί και η Εκκλησία. Να συμπορευτεί με την συλλογική προσπάθεια της Πολιτείας και του Λαού:

Προληπτικό ολιγοήμερο κλείσιμο των ναών, απολύμανση των χώρων και των αντικειμένων των ναών, λήψη δειγμάτων και εξέταση όλων όσων εμπλέκονται στη λειτουργίες της Εκκλησίας, σε όλο το νησί.
Καθολικά υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ναούς. – Καθορισμός αριθμού εισερχόμενων πιστών ανάλογος της επιφάνειας τους.
Πιστή εφαρμογή των περιορισμών σε γάμους, βαπτίσεις και γιορτών που ακολουθούν τις τελετές αυτές από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς τα ως σήμερα «στραβά μάτια».
Να ζητηθεί να συνδράμουν στην προσπάθεια οι δυο Μητροπόλεις του νησιού ζητώντας από τους πιστούς αυτοπεριορισμό, εναλλακτικά αντί των μεγάλων εκκλησιών να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε ξωκλήσια, να παρακολουθούν την θεία λειτουργία από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση κλπ.»

Στο μεταξύ όπως έχει γίνει γνωστό οι δυο Μητροπολίτες του νησιού, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος και Μυθύμνης κ. Χρυσόστομος συναποφάσισαν τρόπους λειτουργίας των ναών της Λέσβου που προστατεύουν τη δημόσια υγεία λόγω του κύματος της πανδημιας του κορονοιού.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή μέσα και έξω από τους ναούς θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ μέσα στο ναό επιτρέπονται μόνο 50 άτομα και αυτά στο σύνολο τους πρέπει να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τα τελούμενα στους ναούς μυστήρια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ