Αρχική » Ο Bαρθολομαίος τίμησε τους προκατόχους του στο Μπαλουκλή

Ο Bαρθολομαίος τίμησε τους προκατόχους του στο Μπαλουκλή

από christina

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όπου ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων προκατόχων Αυτού Ανθίμου Ε΄ και Ανθίμου Ζ΄, των οποίων οι τάφοι βρίσκονται στο Πατριαρχικό Κοιμητήριο, στον περίβολο της Μονής.

Επίσης, ο Παναγιώτατος μετέβη αυθημερόν στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Κοινότητος Κανδυλλί της επαρχίας Χαλκηδόνος, και τέλεσε Τρισάγιο για τον αοίδιμο Πατριάρχη Άνθιμο ΣΤ’ τον Κουταλιανό, ο οποίος αναπαύεται στον αυλόγυρο του Ιερού Ναού.

Ο Πατριάρχης σε αυτή την επίσκεψη συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ Εμμανουήλ και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Με την ευκαιρία της επίσκεψης Του ο Παναγιώτατος και οι συνοδοί του ξεναγήθηκαν στον εκ βάθρων ανακαινισμένο Ναό, περιηγήθηκαν στον αυλόγυρο, επισκέφθηκαν την κοινοτική αίθουσα και ενημερώθηκαν για τα έργα που γίνονται στο Ιστορικό Αγίασμα Παναγίας Γκιοκ Σου, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Δεμιρτζόγλου και την Ταμία της Κοινότητας Μαίρη Ζορλού.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι καθηγητές Πανεπιστημίων, ο αρχιτέκτονας των έργων κ. Μuhittin Aykut και η κ. Εmine verim-Eskiköy.

     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ