Την ημέρα των Θεοφανείων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρος Β’, συμπαραστατούμενος υπό του Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου, Καθηγουμένου της Π.Ι.Μονής του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας, χοροστάτησε κατά τον Όρθρον και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρουσία του {ρέσβεως της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Χριστοδούλου Λάζαρη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμ. Κακαβελάκη, εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, ελληνικών Συλλόγων και φορέων της Μεγάλης Πόλεως και πλήθους φιλοθέων Χριστιανών.

Το μεσημέρι, ο Μακ.Πατριάρχης προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, παρουσία του νέου Διοικητού της Μεγαλωνύμου Πόλεως και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ. Εδμόνδος Κασιμάτης παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου, των Αρχών και όλης της Ελληνικής Παροικίας.