Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, Χάινριχ Μπέντφορντ-Στρομ επέκρινε την απόφαση για την κατανομή 400 ανηλίκων προσφύγων από τη Μόρια σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες ως πολύ μικρό αριθμό.

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συγκριτικά πλούσια. Είναι ντροπή για την Ευρώπη να θεωρούνται 400 άνθρωποι ένα σημαντικό ανθρωπιστικό επίτευγμα. Η Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα. Οι εκκλησίες των κρατών της Ευρώπης αναμένουν ότι θα βρεθούν τρόποι για να τερματισθεί αυτή η ανθρωπιστικά ανεύθυνη κατάσταση», δήλωσε ο Μπέντφορντ-Στρομ στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL / n-tv.

«Η προθυμία για υποδοχή προσφύγων στην Ευρώπη υφίσταται, απλώς δεν πρέπει πλέον να εμποδίζεται από τις κυβερνήσεις των κρατών. Δεν μπορούμε πάντα να παραπέμπουμε στο ότι απαιτείται πρώτα μια πανευρωπαϊκή λύση και η κατάσταση των ανθρώπων να γίνεται ολοένα και χειρότερη. Δεν μπορεί ορισμένα κράτη να αποφεύγουν την ευθύνη. Και αν χρησιμοποιούν επίσης και χριστιανικές διατυπώσεις, τότε αυτό είναι ακόμη πιο αφόρητο», δήλωσε ο Μπέντφορντ-Στροχμ.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε όλα τα κράτη (να δεχτούν πρόσφυγες από τη Μόρια). Το κάνουμε εδώ και χρόνια. Και η δική μου υπομονή πραγματικά εξαντλείται τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας.