Αρχική » Καρπενησίου Γεώργιος: ’’Δεν είμαι κατά των μέτρων όπου υπάρχει πρόβλημα”

Καρπενησίου Γεώργιος: ’’Δεν είμαι κατά των μέτρων όπου υπάρχει πρόβλημα”

από christina

Διευκρινήσεις για όσα του απέδωσαν περί μη λήψης μέτρων έδωσε  ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ.Γεώργιος μιλώντας στον ΑΝΤ1.”Αν υπάρχει πρόβλημα και στην περιοχή μας θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά μέτρα τα οποία εννοείται ότι θα εφαρμόσουμε. Τη στιγμή όμως που για μήνες δεν έχουμε κρούσματα για ποιο λόγο να επιβάλλονται εδώ τα μέτρα που επιβάλλονται στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές που είναι το πρόβλημα;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.Ενώ εξήγησε οτι “αυτή ήταν η δική μου απορία και ο δικός μου ενδοιασμός. Αυτό μεταφράστηκε όπως ακούστηκε. Εγώ μένω να απορώ και να μην λέω κάτι άλλο.”

Απαντώντας  γιατί οι πιστοί μέσα στην εκκλησία δεν φορούσαν μάσκες, ο Σεβασμιώτατος απάντησε: “Όταν οι διπλανοί μας δεν ασθενούν από που θα κολλήσουμε; Εδώ και μήνες μέσα σε αυτή την πανδημία εμείς σαν περιοχή, που δεν ξέρουμε για ποιους λόγους είναι, δεν έχουμε κρούσματα”.

Επισ;hmane ωστόσο  ότι και ο ίδιος θα σεβαστεί τα μέτρα σε περιοχές που υπάρχει πρόβλημα, τονίζοντας ότι “τον Αύγουστο μήνα είχαμε εδώ χιλιάδες Ελλήνων τουριστών κανείς δεν φορούσε μάσκα και κανείς δεν κόλλησε”.

Υπενθυμίζεται οτι ο μητροπολίτης Καρπενησίου,  στη γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου Καρπενησιώτη,  φαίνεται να προέτρεψε τους πιστούς να μην τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.«Στην Ευρυτανία δεν υπάρχουν κρούσματα και δεν χρειάζονται τα μέτρα που επιβάλλονται σε άλλες περιοχές» ανέφερε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ