Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, η τοπική εκκλησία ήρθε σε συμφωνία και συνεργασία με τη δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και την Fabric Republic του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Φθιώτιδας .

Η Fabric Republic η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, αποτελώντας ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού με τη χρήση μεθόδων διαλογής, καθαρισμού και απολύμανσης, κατηγοριοποίησης και συσκευασίας, παρείχε έμπρακτη στήριξη στην Μητρόπολη , προσφέροντας ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα συνολικού βάρους 784 κιλών.

Η πρόεδρος της κοινωνικής δομής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ κ. Μαρία Σαρρή-Ηλιάκη και οι συνεργάτες της, η υπεύθυνη του προγράμματος Fabric Republic κ. Κυριακή Κοροβέση, ο υπεύθυνος ρουχισμού κ. Ευστράτιος Γεωργής και οι εθελοντές του προγράμματος EVS της ΙΑΣΙΣ, ανταποκρίθηκαν στις έκτακτες ανάγκες όπως αυτές εκφράστηκαν από την Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Πρωτοσύγγελο π. Παναγιώτη Σερέτη με στόχο την αμέριστη αρωγή στους δοκιμαζόμενους πολίτες .

Με κοινό σκοπό την ανακούφισή τους, οργανώθηκε η δράση στήριξης και η αποστολή ειδών ένδυσης (ανδρικών–γυναικείων-παιδικών-βρεφικών) και κλινοσκεπασμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση της δράσης αλληλεγγύης.