ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

_______Αναδημοσιεύουμε σήμερα και πάλι την ανάρτησή μας της 17ης Σεπτεμβρίου 2020, διότι κάποιο βέβηλο χέρι από τις δαιμονικές δυνάμεις, που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα μας (και όχι μόνο), διέγραψε από την ιστοσελίδα μας δύο μαχητικές αναρτήσεις: 

    ήτοι 1) την ανάρτηση της 17ης.09.2020, με θέμα την Ανοικτή Επιστολή μας προς τον αλιβάνιστο Καθηγητή κ. Δερμιτζάκη

    και 2) την ανάρτηση της 19ης.09.2020   προς τον Θεολόγο και μόνιμο υβριστή μας κ. Παν. Ανδριόπουλο!             

______Ομολογώ, ότι κατά την μακροχρόνια ενασχόλησή μου με την ηλεκτρονική επικοινωνία για πρώτη φορά  συμβαίνει ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ από την ιστοσελίδα μας mkka.blogspot.com!!!! 

________Εάν κάποιοι αμφιβάλλουν, τότε τους παραπέμπω στο Διαδίκτυο! Εκεί θα διαπιστώσουν, ότι τον Σεπτέμβριο έχει γίνει αναδημοσίευση του άρθρου μας σε πάρα πολλές ιστοσελίδες! Π.χ. 

 

________Υποθέτω, λοιπόν, ότι οι σκοτεινές- δαιμονικές δυνάμεις, που κυβερνούν σήμερα τον τόπο μας, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΒΑΝΙΣΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ κ. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, ο οποίος εξεφράσθη με τρόπο ΟΛΩΣ  ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ κατά της Θείας Κοινωνίας, έσπευσαν να διαγράψουν και να εξαφανίσουν ολόκληρη την σχετική ανάρτηση! Το γεγονός ανακαλύψαμε όλως  τυχαίως μόλις προ τριών (3) ημερών!!!!

_____Ο κ. Δερμιτζάκης τώρα πια είναι το «καλό παιδί», το οποίον λίαν προθύμως εξυπηρετεί τα προπαγανδιστικά σχέδια της Κυβερνή-σεως του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των Υπουργών κ. Νικ. Χαρδαλιά και κ. Στυλ. Πέτσα! Ο κ. Πέτσας, ως γνωστόν, μοιράζει αφθόνως και όλως μυστικώς τα εκατομμύρια € στα Μ.Μ.Ε. για να ........... «ενημερώνουν», δηλ. να παραπλανούν, να αποκοιμίζουν  και να τυφλώνουν  την Κοινωνία περί του Κορωνοϊού!! 

_____'Ιδού η απόδειξη! Η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο χθεσινό της φύλλο θίγει το ζήτημα και μάλιστα στην 1η σελίδα: 

 

    

Και δίδει περαιτέρω εξηγήσεις: 

 

 

 _______Επανερχόμεθα, λοιπόν σήμερα στον κ. Δερμιτζάκη και αναδημοσιεύουμε την ανάρτησή μας της 17ης Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να υπάρχει  στην ιστοσελίδα μας και να διδάσκει τους καλής πίστεως αναγνώστες μας.

_________Αδελφοί μου, σας εύχομαι Καλό Μήνα, ευλογημένο από τον Θεό και αμόλυντο από τον Κορωνοϊό! Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τον Κορωνοϊό, αντί να φορέσετε την μάσκα, με την οποίαν μας μεταμορφώνουν σε «μασκαράδες», πλησιάστε τον Θεό, τρέξτε στην Εκκλησία, προσευχηθήτε στην Παναγία μας, κάμετε την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τρέξτε στον πνευματικό για να εξομολογηθείτε τις αμαρτίες σας, μεταλάβετε των Αχράντων Μυστηρίων, δηλ. ενωθείτε με την Μητέρα Εκκλησία και διά της Εκκλησίας με τον Σωτήρα Χριστό και μη φοβείσθε ΤΙΠΟΤΑ! Μην ακούτε τους ακοινώνητους και τους πολεμίους της αγίας Ορθοδοξίας μας! Μην ακούτε τους τύπους του αλιβάνιστου Καθηγητού Δερμιτζάκη, οι οποίοι με περισσή αναισχυντία κράζουν:

«Προτού σταματήσουν οι οικονομικές δρα-στηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η Θεία Κοινωνία». 

   ΑΛΛΑ

Ακολουθήστε τους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι με θάρρος σηκώνουν το ανάστημα τους και συνιστούν: 

______Αδελφοί μου, και πάλιν σας εύχομαι Καλό Μήνα, ευλογημένο από τον Θεό και αμόλυντο από τον Κορωνοϊό! 

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ελλογιμώτατον Κύριον
κ.Μανώλην Δερμιτζάκην
Καθηγητήν Γενετικής
του Πανεπιστημίου Γενεύης
 

Ελλογιμώτατε κ. Καθηγητά,

    Πολλήν αγανάκτησιν ησθάνθην εισ την ψυχήν μου καθώς ανέγνωσα τις Δηλώσεις Σας στον ΣΚΑΪ-TV, τις αναφερόμενες στην μετάδοση τηε Θείας Κοινωνίας. 'Αποτολμήσατε καί είπατε τα εξής φοβερά λόγια:  

«Προτού σταματήσουν οι οικονομικές δρα-στηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η Θεία Κοινωνία». 

Σας ερωτώ λοιπόν:

Με ποιό δικαίωμα αποφαίνεσθε επί θεμάτων, τα οποία εκφεύγουν της επιστημονικής αρμοδιότητός Σας; 
Έχετε μιά ζωντανή σχέση με τήν Εκκλησία; 
Εκκλησιάζεσθε ανελλειπώς κάθε Κυριακή;
Διαθέτετε πνευματικόν Πατέρα, εις τον οποίον να εξομολογείσθε τα ανομήματά Σας; 
Δηλ. εξομολογείσθε κατά διαστήματα; 
 Μεταλαμβάνετε συχνά των Αχράντων Μυστηρίων;
Μελετάτε την Καινήν Διαθήκην;
Μελετάτε βιβλία πνευματικού περιεχομένου;   
Προσεύχεσθε ανελλειπώς πρωΐ και βράδυ;  

ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ!

 

    Είμαι βέβαιος  γι' αυτό, χωρίς να Σας γνωρίζω! Επομένως, αν και Καθηγητής Πανεπιστημίου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞ ΕΠΟΨΕΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ - ΠΝΕΥ- ΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ! Πρέπει να είσθε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ  με την Εκκλησία! Ίσως-ίσως και αυτό τό «ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΟΝ....» να μη το γνωρίζετε!  

 

     Και αυτά μεν ως πρός την χριστιανική Σας ταυτότητα! Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙ-ΧΕΙΩΤΟΣ  και από Κοινωνικής απόψεως!

    Σας ερωτώ:  Ποιά σχέση έχουν οι επιχειρήσεις με την Εκκλησία;  Η ημέρα της Εκκλησίας, δηλ. η ημέρα του Θεού, είναι η ΚΥΡΙΑΚΗ! Αλλά την ημέρα της Κυριακής τα καταστήματα, και άρα οι επιχειρήσεις, είναι κλειστά! Τα δε εστιατόρια βέβαια δεν λειτουργούν από τις 7.00΄έως τις 10.00΄η ώρα το πρωΐ, δηλ την ώρα που λειτουργούν οι Ναοί!  

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

    Φαίνεται, ότι ίσως είσθε ένας ΑΘΕΟΣ η τουλάχιστον ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Εκκλησίαν; Όπως αυτός που σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Μητροπολίτης, ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ να ασχοληθεί με θ'εματα ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο Καθηγητής της Γενετικής καί όχι της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, δεν επιτρέπεται να ασχο- λείσθε με θέματα θεολογικά! «Καθήστε, λοιπόν, στ' αυγά Σας», ίνα κατά την λαϊκήν παροιμίαν εκφρασθώ!

     Και επειδή αυθορμήτως εικαλέσθηκα την λαϊκή μούσα, ας μου επιτραπεί να επικαλεσθώ και την σοφίαν των αρχαίων προγόνων μας και να είπω πρός Υμάς: Κύριε Καθηγητά,  «μή πέρα των πεδίλων»!!!!! 

    Επικαλούμαι το παράδειγμα του αρχαίου ζωγράφου καλλιτέχνη και σοφού Απελλή, ο οποίος, αφού ετοίμασε ένα καλλιτέχνημα, ένα ζωγραφικό πίνακα, προσκάλεσε ένα επαγγελματία της αγοράς, που έκανε  σανδάλια, δηλ. ένα υποδηματοποιό της εποχής εκείνης, προκειμένου να του εκφράσει την γνώμην του, ΕΑΝ δηλ. ΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ή ΟΧΙ!  

    Ο σανδαλοποιός, αφού εξέφρασε τη γνώμη του για τα σανδάλια, άρχισε να εκφέρει γνώμην και για άλλα σημεία του ζωγραφικού πίνακος!   Οπότε ο Απελλής του είπε την ιστορική εκείνη φράση: Σε παρακαλώ «άχρι πεδίλων και μέχρι σφυρών, ω βέλτιστε. Ου γαρ θέμις σοι πέρα τούτων χωρείν», δηλαδή μέχρι τα σανδάλια και τις σφύρες, φίλε. Γιατί δεν σου επιτρέπεται να προσχωρείς πέρα από αυτά»!

    Επισφραγίζοντας, λοιπόν, και ο ταλαίπωρος εγώ τήν  προς Υμάς επιτιμητικήν αυτήν αναφοράν μας, επαναλαμβάνομεν τα λόγια του Απελλή: «Μη πέρα της Γενετικής, Θεολογικά ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ, Κύριε Καθηγητά»! Τα της Θείας Κοινωνίας κλπ. αφήστε τα εις ημάς.   

 Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΙΣ 

    «Άχρι πεδίλων» (Μέχρι τα πέδιλα, όχι ψηλότερα).

     Η φράση αυτή ελέχθη από τον περίφημο ζωγράφο της αρχαιότητος Απελλή σε σανδαλοποιό κρτικό του. Ο τελευταίος δεν  αρκέσθηκε να κρίνει μόνο τα σανδάλια σε μια σύνθεση του ζωγράφου, αλλά θέλησε να προχωρήσει και πέρα από τους αστραγάλους την κριτική του. Και ο ζωγράφος τον επανέφερε στην τάξη, λέγοντάς του: «Άχρι πεδίλων και μέχρι σφυρών, ω βέβηλε. Ου γαρ θέμις σοι πέραν τούτων χωρείν». Δηλαδή, μέχρι τα σανδάλια και τις σφύρες, φίλε! Γιατί δεν σου επιτρέπεται να προχωρείς πέρα απ΄αυτά. 

    Η φράσις αυτή λέγεται συνήθως σε ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούναι με πράγματα εκτός της ειδικότητάς  τους ή και ανώτερα των πνευματικών τους δυνάμεων.

 

ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΊ-ΤV

     Τη θέση ότι η θεία κοινωνία, με τον τρόπο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, ενισχύει την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης.
    Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς και στο ενδεχόμενο ενός νέου, γενικού lockdown, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

    Ο κ. Δερμιτζάκης, σε οξύ τόνο, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις, εστιατόρια και «να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευράς της Εκκλησίας […] Το θεωρώ απαράδεκτο». «Με κουτάλι μιάς χρήσης ή με μεταλλικό ...από το σπίτι».

     Σε εκείνο το σημείο ο Μανώλης Δερμιτζάκης επισήμανε ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος, πιο ασφαλής τρόπος. Όπως εξήγησε, η θεία κοινωνία θα πρέπει να γίνεται με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με μεταλλικό κουταλάκι που θα φέρνει κάθε πιστός μαζί του από το σπίτι του. Αυτή η μέθοδος, τόνισε, έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες.....