Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι Γερμανίδες μοναχές στην πόλη Speyer, έπαιρναν χρήματα για να παρασύρουν παιδιά και να τα δώσουν σε ιερείς που τα κακοποιούσαν σεξουαλικά, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πρόσφατα δημοσιευμένα δικαστικά έγγραφα.

Ένα θύμα, ο Karl Haucke, πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση από την Καθολική εκκλησία και ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν πάνω από 1.000 περιπτώσεις κακοποίησης κατά τη διάρκεια των 10 ετών που έζησε σε ένα σπίτι για παιδιά -που τώρα είναι κλειστό -όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Μάιο, αλλά τα έγγραφα κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα. Στον Haucke δόθηκε αποζημίωση 18.000 δολ.για όσα πέρασε, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Επίσκοπος του Speyer αναγνώρισε τον κύριο κακοποιό, ως τον εφημέριο που ονομάζεται Rudolf Motzenbäcker, ο οποίος είναι τώρα νεκρός. Η κακοποίηση φέρεται να έλαβε χώρα στις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Ο Haucke είπε ότι «κυριολεκτικά» σύρθηκε από μοναχές στο σπίτι του Motzenbäcker όπου κακοποιήθηκε, ανέφερε η Der Spiegel. Αν αντιστεκόταν, ο Haucke ισχυρίζεται πως τον ξυλοκοπούσαν. Ο άνδρας κατέθεσε επίσης ότι επισκέπτες με επιρροή που πήγαιναν στο σπίτι των παιδιών, κακοποιούσαν τον ίδιο και άλλα παιδιά ηλικίας 7 ετών σε «πάρτι σεξ».

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Haucke αναφέρθηκε στις καλόγριες χαρακτηρίζοντας τις «προαγωγούς».

«Οι καλόγριες κέρδισαν χρήματα από αυτό. Οι άντρες που ήταν παρόντες θα είχαν πληρώσει γενναιόδωρα», είπε ο άνδρας στην κατάθεσή του.

Τώρα 65 ετών, ο Haucke πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και είπε ότι πολλά από τα παιδιά που κακοποιήθηκαν, έχουν πεθάνει έκτοτε. Κάποιοι πέθαναν αυτοκτονώντας, είπε, σύμφωνα με τη DW.
Πηγή: iefimerida.gr