Αρχική » Η Ρουμανία δεν αναγνωρίζει την ουκρανική Εκκλησία

Η Ρουμανία δεν αναγνωρίζει την ουκρανική Εκκλησία

από christina

 Ο επικεφαλής της νέας ουκρανικής εκκλησιαστικής δομής  μητροπολίτης Επιφάνιος δήλωσε πρόσφατα πως αναμένει σύντομα αναγνώριση και από την Ρουμανική Εκκλησία μεταξύ άλλων, αλλά οι Ρουμάνοι του έκοψαν την όρεξη προς το παρόν.

Ο Επιφάνιος αναφέρθηκε κυρίως στην εκκλησία της Γεωργίας, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία των επισκόπων τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης της νέας Εκκλησίας, αλλά ανέφερε επίσης τις Εκκλησίες των Ιεροσολύμων, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κυπριακής Εκκλησίας.

Ο πατριαρχικός σύμβουλος  της Ρουμανίας ξεκαθάρισε:

“Δεν ξέρω σε ποια γεγονότα ο Μητροπολίτης Επιφάνιος της OCU στηρίζει τον ισχυρισμό του σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις της OCU με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. Η θέση της Εκκλησίας μας είναι, μέχρι τώρα, όσο γνωρίζω, αυτή που εκφράστηκε στην προηγούμενη απόφασή της”.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην απόφαση της Συνόδου της 25ης Οκτωβρίου 2018, όπου “επαναλαμβάνει τη σύστασή της εκ της 24ης Μαΐου 2018 για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο της Μόσχας προκειμένου να καταλήξουν σε μια λύση από κοινού, διατηρώντας ταυτόχρονα την ενότητα της πίστης και τη διοικητική-ποιμαντική ελευθερία, το τελευταίο αντιπροσωπεύει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ορθοδοξίας”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ