Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χώρας Άνδρου τέλεσε  την Ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με την παρουσία του διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου, ιατρού κ. Θεοδ. Σουσούδη, της Αντιδημάρχου Άνδρου κας Μαρίας Βενετίκη και πιστών, που τηρούσαν προσεκτικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στις τελούμενες κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής Ακολουθίες των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο, οι οποίες υπενθυμίζουν την προστασία της Υπέρμαχου Στρατηγού στην Βασιλεύουσα Πόλη του Κωνσταντίνου, χάρη στην οποία λυτρώθηκε από πολιορκίες επί των Αυτοκρατόρων Ηρακλείου το 626, Κωνσταντίνου του Πωγωνάτου, το 673, Λέοντος του Ισαύρου, το 717-718, και Μιχάηλ Γ’ το 860, και έτσι μπόρεσε να καταστεί κέντρο ιεραποστολικής δράσης, που προσέλκυσε στο Χριστό πολλούς λαούς.

Τόνισε δε ότι όπως τότε έτσι και σήμερα η Θεοτόκος προστατεύει τους πιστούς από την πολιορκία πολλών και ποικιλωνύμων εχθρών.

Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και τους Ιεροψάλτες, ιδιαιτέρως μάλιστα τον πολιό Ιεροψάλτη και Διδάσκαλο κ. Αλέξανδρο Χελιώτη, ο οποίος, παρά το προβεβηκός της ηλικίας του, εξακολουθεί να διακονεί το ιερό Αναλόγιο, και διένειμε στους πιστούς ευλογίες και βιβλία.

Αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επισκεφθεί Μοναστικές Αδελφότητες της Άνδρου και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου.