Συναγερμό στις αρχές έχει σημάνει η διασπορά του κορονοϊού σε μοναστήρι στη Λαμία. Διασωληνώθηκε η ηγουμένη ωστόσο οι μοναχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον ΕΟΔΥ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης του εισαγγελέα.

 

Ανησυχητική τροπή παίρνει η υπόθεση με τα πολλαπλά κρούσματα κοροναϊού στο μοναστήρι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στον Γοργοπόταμο. Το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης η 65χρονη ηγουμένη της μονής διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας ενώ παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταδόθηκε ο νέος κορονοϊός στη γυναικεία μονή παλαιοημερολογιτών

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στο μοναστήρι πριν από δέκα ημέρες αλλά οι μοναχές δεν ενημέρωσαν τις αρχές όταν αντιλήφθηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Έτσι, δεν ξεκίνησε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών τους, που εστιάζονται τώρα στην τροφοδοσία της μονής και σε επισκέψεις προσκυνητών.

Στο συγκεκριμένο μοναστήρι διαβιούν 21 καλόγριες και μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει άγνωστος ο αριθμός των γυναικών που έχουν νοσήσει. Οι καλόγριες με συνδρομή της πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Στερεάς προμηθεύτηκαν τρόφιμα και φάρμακα ωστόσο ήταν αρνητικές στη διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να επιβεβαιωθεί πόσες νοσούν και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός, δε απέκλεισε, αν οι μοναχές συνεχίζουν να αρνούνται τη διενέργεια τεστ, να ζητηθεί η παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το lamiareport, έχει μπει κορδέλα περιμετρικά του μοναστηριού και οποιαδήποτε έξοδος ή είσοδος ατόμων απαγορεύεται, ενώ έχει ενημερωθεί και η ΕΛΑΣ.