Με επίσημη ανακοίνωση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης  κ.Andrew Cuomo, η χρήση μάσκας παύει να είναι υποχρεωτική για όσους πολίτες έχουν λάβει και την δεύτερη δόση του εμβολίου ενάντια στον Covid-19. Αυτό προκάλεσε την άκρως θετική αντίδραση της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός είναι το μέσο για να αφήσει η ανθρωπότητα οριστικά πίσω της την πανδημία και να επιστρέψει στην κανονικότητα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συστήνει στους πιστούς να εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα, προκειμένου να προφυλάξουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, καθώς και τα παιδιά μέχρι 12 ετών.

Πάντως, σε συνέχεια της ανακοίνωσης  του Κυβερνήτη κ. Cuomo, η Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια ανακοίνωσε πως οι πιστοί οι οποίοι έχουν λάβει και την δεύτερη δόση του εμβολίου δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μάσκα και αποστάσεις κατά την διάρκεια των λειτουργιών.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε όλες τις ενορίες της περιφέρειας να εξακολουθούν να τηρούν τις οδηγίες του CDC και των  τοπικών αρχών για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πηγή: romfea.gr