Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «1821, 200 Χρόνια – Η μνήμη ως έμπνευση για τους Έλληνες και Φιλέλληνες του κόσμου».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές να εντρυφήσουν δημιουργικά στην παλιγγενεσία του 1821, να εμπνευστούν από τις αξίες του Αγώνα, να εκφραστούν μέσω της τέχνης και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αναδεικνύοντας το 1821 ως ενοποιό παράγοντα του απανταχού Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση αυτή, μαθητές από: Τα Αρσάκεια Σχολεία Αθηνών, το 3 ο Δημοτικό Ν. Ψυχικού, το Ελληνικό Σχολείο Addis Ababa, το Ελληνικό Γυμνάσιο- Λύκειο του Bielefeld, το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή», το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο Εκκλησίας Τιμίου Σταυρού, το Brooklyn NY, το Ελληνικό Σχολείο «Αθηναγόρας» του Buenos Aires, το Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Düsseldorf, το Ελεύθερο Ελληνικό Σχολείο του Freiburg, το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Grenoble, το Ελληνικό Σχολείο του Nice – Côte d'Azur – Monaco και το τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Strasbourg, εμπνεόμενοι από τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης, εκφράζονται δημιουργικά μέσω της τέχνης και γιορτάζουν όλοι μαζί από τον τόπο τους το γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Τα βίντεο, μαζί με μία σύντομη παρουσίαση κάθε σχολείου, θα παρουσιαστούν σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) με τον συντονισμό και την φιλοξενία του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και από την επίσημη σελίδα facebook του Διορθοδόξου Κέντρου.

Πληροφορίες: +302108037643, [email protected]