Αρχική » Ο Πατριάρχης Μόσχας τίμησε τον Ρώσο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ο Πατριάρχης Μόσχας τίμησε τον Ρώσο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

από christina

Με το δεύτερο σημαντικότερο παράσημο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, βράβευσε τον Ρώσο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Η βράβευση εστιάζει στην καταλυτική συμβολή του Ρώσου Υπουργού ως προς την πρόνοιά του στην κατασκευή του κυρίως ναού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο καθεδρικός ναός της Αναστάσεως Χριστού ή κύριος ναός των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ένα στρατιωτικό μουσείο ανεγέρθησαν στο Στρατιωτικό-Πατριωτικό πάρκο της περιοχής Κουμπίνκα το 2020 για τον εορτασμό της 75ης επετείου της νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Στην τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Ιουνίου 2021, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως Χριστού, που είναι και η κύρια εκκλησία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Κουμπίνκα πέριξ της Μόσχας, πήραν μέρος πολιτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι και άλλοι επίσημοι.

Ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος, αναφερόμενος στη συνεργασία Πατριαρχείου και Υπουργείου, σημείωσε: «Όλα αυτά έλαβαν την υποστήριξη στρατιωτικών ηγετών διαφορετικών επιπέδων, στρατιωτών. Και στο πρόσωπό σας, τους ευχαριστώ όλους για το γεγονός ότι σήμερα αναπτύσσονται όχι μόνο οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για το ότι, αναμφίβολα, το πνευματικό κλίμα στις ένοπλες δυνάμεις αλλάζει», είπε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας».

Και συμπλήρωσε: «Η εκπλήρωση του όρκου και του στρατιωτικού καθήκοντος είναι μια ιερή πράξη τόσο ενώπιον της χώρας όσο και ενώπιον του πλησίον και του Θεού. Και μπορεί ο Κύριος να μας βοηθήσει όλους. Είθε ο Θεός να ενισχύει τους συγγενείς και τους φίλους σας στην κατανόηση της σημασίας του τι κάνετε και να τους δίνει δύναμη να μοιράζονται με σας αυτή τη δύσκολη υπηρεσία  στην Πατρίδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ