Αρχική » Ο π. Ανανίας Κουστένης αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα (βίντεο)

Ο π. Ανανίας Κουστένης αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα (βίντεο)

από christina

Ο π. Ανανίας Κουστένης αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα, στα χαρίσματά Του και στην πορεία του πιστού μέσω της μυστηριακής ζωής.

Λίγα λόγια για τον π. Ανανία Κουστένη:

Ο μακαριστός Γέροντας Ανανίας Κουστένης γεννήθηκε το 1945 στην πατρίδα του εκ των Νεομαρτύρων Ιερομάρτυρα Αγίου Γρηγορίου Ε’, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως την Δημητσάνα Αρκαδίας. Θεολόγος και Φιλόλογος, φλεγόταν από Χριστό και Ελλάδα και αγωνιούσε ιδιαίτερα για το μέλλον των νέων, τις αγωνίες, τις αναζητήσεις τους.

Ιδιαίτερη αγάπη είχε για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αλλά και για τον Μακρυγιάννη, το νέφος των Νεομαρτύρων του Γένους, τον Διονύσιο Σολωμό… Πάρα πολλές ομιλίες του ήταν αφιερωμένες σε όλους αυτούς και στην συνέχεια εκδόθηκαν σε βιβλία.

Στο ίδρυμα «Άγιος Νεκτάριος» στα Εξάρχεια πραγματοποιούσε τις εβδομαδιαίες ομιλίες του και λειτουργούσε στο εκεί παρεκκλήσι που ήταν αφιερωμένο στον Θαυματουργό άγιο.

Προσφάτως, μετά από πολλές ημέρες νοσηλείας του στο Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, με συμπτώματα κορωνοϊού, ο π. Ανανίας “έφυγε”, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία πνευματική παρακαταθήκη, που ευωδιάζει Χριστό και αγιότητα, που τραγουδάει Έλληνες Αγωνιστές και Αθάνατο 1821.

Ακολουθεί η ομιλία του π. Ανανία:

 Το Άγιο Πνεύμα Πατήρ Ανανίας Κουστένης 19.6.2019 – YouTube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ