Αρχική » Μητροπολίτης Κηφισίας: “Την επιστήμη και την ορθολογική σκέψη την έβγαλε ο Θεός”

Μητροπολίτης Κηφισίας: “Την επιστήμη και την ορθολογική σκέψη την έβγαλε ο Θεός”

από christina

Συνέντευξη παραχώρησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” της Κυριακής και αναφέρθηκε στην πρόσφατη εμπειρία του από την επίθεση που δἐχθηκε, με καυστικό υγρό, μαζί με άλλους Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη.

Ερωτηθείς για την ανάγκη τήρησης και πιστότητας των μέτρων κατά του κορωνοϊού, εντός των Ναών, τόνισε: «Πανδημίες και μεγάλες ασθένειες υπήρχαν πάντοτε. Εγώ από την αρχή ήμουν υπέρ των μέτρων. Πάντα ήμουν της απόψεως να τηρούνται τα μέτρα για λόγους ασφαλείας, όχι γιατί δεν πιστεύουμε στο Θεό αλλά για να μην Τον βάζουμε σε πειρασμό. Κόλλησα κορονοιό, νόσησα τον Δεκέμβριο και μετά θεραπέυθηκα. Δεν κόλλησα στην Εκκλησία».

Όταν πάλι ρωτήθηκε περί “προνομίων” των εμβολιασμένων σε σχέση με όσους είναι ανεμβολίαστοι, εντός του χώρου της Εκκλησίας, έως και την τελική απαγόρευση των δεύτερων στη συμμετοχή τους στη μυστηριακή ζωή, σημείωσε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό, δεν στέκει νομικά, αν ήταν θα το έκανε η κυβέρνηση. Βεβαίως θα το δεχόμουν, είναι απλό το θέμα, ως επιλογή δική μου δεν μπορώ να το κάνω. Εμείς τους προτρέπουμε να εμβολιασθούν».

Αναφορικά δε, με το την υπόθεση της επίθεσης με το καυστικό υγρό, είπε: «Έχω κάνει 500 ανακρίσεις για παραβατικές συμπεριφορές παπάδων. Ξέρεις πως είναι τα μούτρα μου; Δεν ντρέπομαι αλλά δεν είναι και ωραία. Είναι σαν να έχω καεί από τον ήλιο, είναι τρικολόρε. Μια μούρη με εγκαύματα και μαύρα ράσα», είπε αστειευόμενος.

Τέλος, ερωτηθείς αν συμβαδίζει και σχετίζεται η Θρησκεία με την Επιστήμη, απάντησε: «Δεν υπάρχει σύγκρουση, αλίμονο. Την επιστήμη και την ορθολογική σκέψη την έβγαλε ο Θεός έτσι ώστε κάθε άνθρωπος να μπορεί να προστατευθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ