Αρχική » Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Τριφυλίας για το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού

Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Τριφυλίας για το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού

από christina

Ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, που αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Πελοποννήσου και εκεί τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος

Το Φράγμα της Χριστιανούπολης ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεσσηνία.

Πολιτιστικός πόλος και εντυπωσιακό μνημείο

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που εκτελούνται από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Γιάννη Οικονόμου ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη βρέθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, που αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Πελοποννήσου.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τους οποίους ευχαρίστησε για τα μηνύματά τους υπέρ του εμβολιασμού.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ανάδειξη του ναού και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και η αποκατάσταση του νεότερου ναού, θα ενισχύσουν περαιτέρω την προσέλευση επισκεπτών και θα δημιουργήσουν έναν πολιτιστικό πόλο μοναδικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος χρονολογείται στις αρχές του 12ου αιώνα και αποκαταστάθηκε το 2011-2013 στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ανάδειξη του μνημειακού χώρου

Παράλληλα, η αποκατάσταση του νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και η συνολική ανάδειξη του μνημειακού χώρου της Χριστιανούπολης, που αποτελούσε το ονομαστό κέντρο της Βυζαντινής Μητρόπολης των Χριστιανών, θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

Οι εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο ενός προέχοντος βυζαντινού μνημείου της Πελοποννήσου, το οποίο μετά την συνολική του αποκατάσταση γνωρίζει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών.


Πηγή: https://www.in.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ