Στο δικαστήριο ο Μητροπολίτης Μόρφου για το εξώδικο που έλαβε για την λειτουργία των Θεοφανείων – Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του δικαστηρίου για να του συμπαρασταθούν – Δεν του επετράπη είσοδος στην αίθουσα γιατί αρνήθηκε να φορέσει μάσκα – Δεν παραδέχεται ενοχή

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε σήμερα η υπόθεση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για την «επεισοδιακή» λειτουργία των Θεοφανείων στις 6 Ιανουαρίου, όπου του επιβλήθηκε εξώδικο 300 ευρώ και αρνείται να πληρώσει.

Εναντίον του Μητροπολίτη διερευνάται διέγερση προς διάπραξη ποινικού αδικήματος και αδικήματα για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο δικηγόρος του, κ. Νίκος Κληρίδης, ο Μητροπολίτης «ως απλός ιεράρχης άσκησε τα θρησκευτικά του καθήκοντα και κάλεσε τους πιστούς να παρευρεθούν στην τέλεση των Θεοφανείων. Έκανε αυτό που είπε και ο Χριστός «όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν». Δεν παρότρυνε, ούτε εξήγειρε κανέναν, έτσι αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times ο Μητροπολίτης Μόρφου έμεινε εκτός αίθουσας καθώς αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα.

«Έθεσα θέμα ότι έπρεπε να του επιτραπεί η είσοδος βάσει συντάγματος το οποίο προστατεύει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου ενώπιον δικαστηρίου», είπε ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου μαζεύτηκαν πολίτες με πανό και συνθήματα υπέρ του Μητροπολίτη Μόρφου.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Μητρόπολη Μόρφου: Αναβλήθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Νεόφυτου - Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)