Αρχική » Οικουμενικός Πατριάρχης: “Όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής μας συμπεριφοράς προς την φύση”

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής μας συμπεριφοράς προς την φύση”

από christina

 «Είναι μήνυμα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, γιατί τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης εξέπεμψε σήματα κινδύνου. Η φύσις μας εκδικείται. Η φύσις διαμαρτύρεται. Όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής μας συμπεριφοράς προς την φύση».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στον Ανδρέα Ρομπόπουλο.

Ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος από την Παρασκευή 6 Αυγούστου βρισκόταν στην γενέτειρά του, την Ίμβρο, για να εορτάσει τη συμπλήρωση των εξήντα χρόνων της ιεροσύνης του και τα τριάντα χρόνια της παραμονής του στον πατριαρχικό θώκο, ξενάγησε τον κ. Ρομπόπουλο στο νησί και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για την κλιματική αλλαγή και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ