Αρχική » Η Μητρόπολη Θηβών αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Κλήμη

Η Μητρόπολη Θηβών αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Κλήμη

από christina

Με Ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Κλήμη, ο οποίος επί σειρά ετών διηκόνησε την τοπική Εκκλησία της Θήβας, επιτελώντας σημαντικό πνευματικό και ποιμαντικό έργο.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση:

Με αισθήματα πόνου και της κατά Θεού λύπης πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός της κοιμήσεως του Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντα, ο οποίος συνεδέετο με την Ιερά Μητρόπολή Θηβών και Λεβαδείας, αφού υπηρέτησε επί 17 έτη στη Βοιωτία, ως κληρικός.

Στην Τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας έγινε γνωστός από τον Αύγουστο του 1982 όταν εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Σαγματά και στη συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Κατά τα έτη της εδώ διακονίας του, μέχρι τη μετάθεσή του το 1999 στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε καλός κληρικός και εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας, ως υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας της Μητροπόλεως «Εκκλησιαστική Μαρτυρία», καθώς και σε διάφορους τομείς της Μητροπόλεώς μας συμβάλλοντας στην εν γένει πνευματική διακονία της Βοιωτικής Εκκλησίας, υπό την ευλογία και πνευματική καθοδήγηση του τότε Μητροπολίτη και νυν Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Σήμερα με θλίψη βιώνουμε τον αποχωρισμό του εκλεκτού αδελφού και πνευματικού πατέρα και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του στο χώρο της αγάπης Του και να δίνει παρηγορία στο ποίμνιό του, στα πνευματικά του παιδιά, στη μητέρα του και σε όλους όσοι συνεδέοντο μαζί του.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιερέως τιμώντας την μνήμη και την προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία, η οποία πάντα θα τον θυμάται με αγάπη και ευγνωμοσύνη, ενώ την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου, θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες στην πόλη των Θηβών, καθώς και των κωμοπόλεων, όπου διηκόνησε.

Φωτογραφία: Ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης με το Μακαρ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους αδελφούς του, με τους οποίους συνδιηκόνησε στη Βοιωτία, τους Σεβ. Μητροπολίτες Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Αργολίδος κ. Νεκτάριο και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, στον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μετά την αγιοκατάταξή του στην γενέτειρά του, το Αμπελοχώρι Θηβών, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ