Αρχική » Η Mητρόπολη Φθιώτιδος φιλοξενεί παιδιά από την Τσεχία

Η Mητρόπολη Φθιώτιδος φιλοξενεί παιδιά από την Τσεχία

από kivotos

Μία ομάδα πενήντα παιδιών από την Εκκλησία της Τσεχίας με επικεφαλής τον  π. Βασίλειο Čerepko αφίχθη χθες στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδος στην παραλία του Καινουρίου Λοκρίδος, όπου και θα φιλοξενηθούν για δεκαπέντε ημέρες. Έως τις 27 Αυγούστου τα παιδιά με τους συνοδούς τους θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τη θάλασσα, το όμορφο καταπράσινο περιβάλλον της κατασκήνωσης και να γευτούν τη φθιωτική φιλοξενία.

Σήμερα το πρωί τις κατασκηνώσεις επισκέφθηκε ο  Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους και τους διένειμε ευλογίες. Τα παιδιά τραγούδησαν στο Σεβασμιώτατο και έψαλλαν ωραιότατα ύμνους, μάλιστα δε ορισμένους στα Ελληνικά.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου οι φιλοξενούμενοι θα εκκλησιαστούν στην πανηγυρική θεία λειτουργία που θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτου.

Επίσης, στις 24 Αυγούστου αναμένεται στη Φθιώτιδα και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Πράγας και Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, όπου και θα παραμείνει για ολιγοήμερες διακοπές, φιλοξενούμενος του κ. Νικολάου. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ