Αρχική » Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

από christina

Στον Ιερό Ναό του Προφήτου Μωυσέως στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο Μελετών στην Τραγάνα, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος της κανονικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος τελέσθηκε σήμερα το πρωί του Σαββάτου 28 Αυγούστου λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Ο κ. Συμεών συλλειτούργησε μετά του Γέροντος Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανού, του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, ο οποίος και έλκει την καταγωγή του από την ιστορική πρωτεύουσα των Λοκρών, την Αταλάντη.

Κατά την διάρκεια του Αρχιερατικού Συλλείτουργου ο κ. Συμεών, κατόπιν παρακλήσεως του Αγίου Σιναίου,  τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Δημητρίο Λεβέντη, τον οποίο πέρυσι ο Σεβασμιώτατος είχε χειροθετίσει Αναγνώστη και του οποίου η εις διάκονον χειροτονία τελέσθηκε στην Θεοβάδιστη Μονή του Σινά. 

Ο  κ. Δαμιανός λίγο πριν την χειροτονία ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Συμεών,  κυρίως για την πολλή του αγάπη και την στήριξη του στο έργο διασώσεως της παράδοσης και του πολιτισμού της Μονής του Σινά. Τον ευχαρίστησε ακόμη για την σημερινή  παρουσία του και την Θεία Λειτουργία, που μετά από πολύ καιρό λειτουργεί και εκείνος και αναφερόμενος στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Δημητρίου υπογράμμισε, ότι οσάκις ο π. Δημήτριος τελεί τα Μυστήρια του Θεού, τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημέρου και  κυρίως την Θεία Λειτουργία θα μνημονεύει του ονόματος του κυριάρχου Μητροπολίτου του, στο έδαφος του οποίου ευρίσκεται το Ευρωσιναϊτικό Κέντρο Πολιτισμού και Μελετών του όρους Σινά, του Φθιώτιδος Συμεών και με αυτόν τον τρόπο «θα ξαναζεί το γεγονός της χειροτονίας του, το μυστήριο της Πεντηκοστής και της Εκκλησίας».

«Χαίρω Σεβασμιώτατε», ανάφερε ο κ. Δαμιανός, «διότι με τις πατρικές ευχές σας, το όραμά μου, η δημιουργία αυτού του πολυεπίπεδου Κέντρου της Μονής του Σινά,  αυξάνεται,  καρποφορεί και προοδεύει».

Ο κ. Συμεών στην προσλαλιά του με αισθήματα σεβασμού, τιμής και αγάπης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Γέροντος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, τον οποίο χαρακτήρισε «καύχημα και σέμνωμα της Λοκρίδος και ολόκληρης της Φθιώτιδας΄». 

 «Ένας αγιασμένος, σπουδαίος και αγωνιστής Ιεράρχης της Ορθοδοξίας για τον οποίο ευχόμαστε ο Θεός να του δίδει έτη πολλά γεμάτα υγεία, για να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο διάσωσης των έργων και της ιστορίας της Ιεράς Μονής Σινά, το οποίο και ξεκίνησε στον τόπο μας και στην Μητροπολή μας», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος. 

Στις πατρικές του συμβουλές προς το νεοχειροτονούμενο ο κ. Συμεών ανέφερε, ότι ποτέ να μην ξεχάσει την ημέρα που χειροτονήθηκε, όπου η Εκκλησία μας τιμά και προβάλλει τον Όσιο Μωυσή τον Αιθίοπα.

«Να αγκαλιάζεις ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους και κυρίως τους αναγκεμένους και δυσκολεμένους αυτού του κόσμου».

Ακολούθησε σε κλίμα συγκινήσεως η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Δημητρίου και άπαντες οι παρευρισκόμενοι πατέρες και πιστοί αναφώνησαν το Άξιος!

Τέλος, οι δύο Αρχιερείς μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών είχαν την ευκαιρία για μία ωφέλιμη και ουσιαστική πνευματική επικοινωνία. 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ