Αρχική » Ο Νέος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος

Ο Νέος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος

από christina

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος (κατά κόσμον, Ευθύμιος Οικονόμου) γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας στις 26 Νοεμβρίου 1978.

Τις εγκύκλιες σπουδές του παρακολούθησε στην Αυστραλία και στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου του Σύδνεϋ.

Εκάρη μοναχός στις 23 Ιουνίου του 2000, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, και ανήκει στην μοναστική αδελφότητα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης.

Στις 25 Ιουνίου 2000 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και στις 3 Μαρτίου 2002, στον ίδιο Ναό, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και αυθημερόν έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του ιδίου Μητροπολίτου.

Υπηρέτησε ως Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ως  Ιερατικώς Προϊστάμενος της κεντρικής Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης με πλούσιο πνευματικό, νεανικό και φιλανθρωπικό έργο.

Το 2012, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αθανασίου, έλαβε το οφφίκιο της Πνευματικής Πατρότητος υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιγνατίου.

Συμμετείχε σε διάφορα Λειτουργικά και Ιερατικά Συνέδρια υπό της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 2013 επαναπατρίστηκε στην πέμπτη ήπειρο και διορίστηκε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ιστορικής και Μεγαλωνύμου Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Marrickville του Σύδνεϋ. Επί των ημερών του οργανώθηκαν διάφορες εθνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, συσσίτιο απόρων, εξομολογήσεις, συνάξεις νέων και ηλικιωμένων.

Το 2020, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, διορίστηκε Γραμματέας της Επισκοπικής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στις 30 Αυγούστου 2021, προτάσει του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μαγνησίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για τις εκλογές των Νέων Επισκόπων – Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)

Ο Νέος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός – Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)

Ο Νέος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος – Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ