Αρχική » Νέα επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Θήρας

Νέα επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Θήρας

από christina

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Είχε προηγηθεί το αμέσως προηγούμενο διάστημα η αμφιλεγόμενη επιστολή-παραίτηση του Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου στην ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία γνωστοποιούσε την απόφαση του υπογράφοντος Σεβ. κ. Επιφανίου να αποσυρθεί από τον ενεργή παρουσία του στον μητροπολιτικό θώκο της Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και ο ίδιος ο κ. Επιφάνιος, ενώ αρχικά διεμήνυε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να περιφρουρήσει τον εαυτό του απέναντι σε σχόλια του διαδικτύου και σε κάθε κακοπροαίρετη και επίβουλη σκοπιμότητα, παρουσίασε και κατέθεσε νέα παραίτηση προς τη ΔΙΣ, βάση της οποίας ενημερώνει για την αταλάντευτη απόφασή του να παραιτηθεί, τονίζοντας παράλληλα ουκ ολίγες παθογένειες που ενυπάρχουν, και άλλοτε κυριαρχούν, στο σύστημα διοίκησης της Εκκλησίας μας.

Διαβάστε την επιστολή – παραίτησης του Μητροπολίτου κ. Επιφανίου:

Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου

κ.κ. Ιερώνυμον

Μακαριώτατε.

Έχοντας μόλις σήμερον 28 Αυγούστου 2021, λάβει πλήρη γνώσιν των γεγονότων που συνέβησαν με την επιστολή παραιτήσεως μου, που ενώ ο ίδιος συνέταξα τον περασμένο Ιούλιον, θέλω να σας εκφράσω και πάλιν την επιθυμιάν μου να αποσυρθώ από την ενεργό διακονία. Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ηλικία μου και την αδυναμία μου, κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την εξουσία και έτσι ακυρώθηκε η παραίτηση. 

Επειδή πλέον συνειδητοποιώ την αδυναμία μου και για να μην μπορεί να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και πάλιν την επιστολή μου ζήτησα να είναι κοντά μου και να υπογράψουν ως μάρτυρες εκτός από τα ανήψια μου και άνθρωποι που με αγαπούν πραγματικά και τους εμπιστεύομαι για να βεβαιώσουν και τη γνησιότητα της προθέσεως μου και τα γραφόμενα. 

Μακαριώτατε, Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησιν μου και με αγάπη να μεριμνήσετε για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να αποτρέψετε τον σκανδαλισμό των ευλογημένων κατοίκων των μικρών νησιών της Μητροπόλεως.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ο Θήρας Επιφάνιος 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ