Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει αύριο Τετάρτη (16 Μαρτίου) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η ατζέντα είναι ιδιαίτερα "φουσκώμένη". Αρχικά θα τεθεί το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο οποίο η Εκκλησία αισθάνεται ιδιαίτερα αδικημένη καθώς διαβλέπει μια πλήρη ανατροπή της φιλοσοφίας του μαθήματος προς μια γενικόλογη και συγκριτική θρησκειολογία, που στην καλύτερη περίπτωση θα υποβιβάσει την Ορθόδοξη πίστη σε μια εγκυκλοπαιδική αναφορά.

Στη συνέχεια είναι μάλλον σίγουρο ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα διαμαρτυρηθεί για την ψήφιση της τροπολογίας περί καύσης νεκρών με σύνδεση μάλιστα της εξοδίου ακολουθίας, που αιφνιδίασε την Εκκλησία, ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής είχε δώσει "σημάδια" ότι θα προηγηθεί σχετική συννενόηση με την Ιεραρχία.

Και βέβαια ο κ. Ιερώνυμος θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία της Εκκλησίας για την άκαιρη και απρόσμενη (;) ενεργοποίηση μιας παλαιότερης διάταξης του υπουργείου Παιδείας με στόχο τον αποκλεισμό των ιεραρχών από τα σχολεία, κάτι που αποτελεί για πολλούς και παράδοση αλλά και συστηματική δράση ώστε να έρχονται σε επικοινωνία με την νεολαία.