Αρχική » Κινηματογραφική ταινία με παραγωγό την Εκκλησία

Κινηματογραφική ταινία με παραγωγό την Εκκλησία

από kivotos

Και το θαύμα έγινε…¨ ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Καλπατζίδη, του σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους που γυρίστηκε ποτέ στην Ελλάδα με παραγωγό την Εκκλησία και τη συμμετοχή 60 πρωταγωνιστών και 125 κομπάρσων.

Πρόκειται για μία παραγωγή του Πνευματικού Κέντρου “Άγιος Φώτιος” της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η ταινία έχει τίτλο “Παραμύθι χωρίς όνομα” και πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Πηνελόπης Δέλτα.

“Μετά το ντοκιμαντέρ “Εκ των Αχράντων Παθών” που προβλήθηκε τον Ιούνιο του 2013 αυτή είναι η πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια που γίνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Φωτίου” σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος που έκανε και τη διασκευή του ομώνυμου βιβλίου. Όπως είπε τα γυρίσματα διήρκησαν 6 μήνες και ολοκληρώθηκαν το Μάιο του 2014 “με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Αγίου Φωτίου”.

“Μόνο για το ρεπεράζ (σ.σ τον εντοπισμό των κατάλληλων χώρων εσωτερικών και εξωτερικών για τα γυρίσματα) χρειάστηκαν δύο μήνες”, ανέφερε από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της ταινίας Κώστας Καλπατζίδης. Όπως είπε τα γυρίσματα έγιναν στην Πιερία (Ελατοχώρι, Κολινδρός κ.α) καθώς και στη Βέροια, στις Σέρρες, στη λίμνη Κερκίνη κ.α.

Πριν από ένα περίπου μήνα παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο ”Ολύμπιον” με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, ενώ συνεχίζει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ