Αρχική » Η κάρα του Αγίου Θεοδώρου στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Καλαμπάκα

Η κάρα του Αγίου Θεοδώρου στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Καλαμπάκα

από kivotos

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Μαρτίου οι τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων οι οποίοι είναι και οι προστάτες άγιοι της Μονής , καθώς σ΄ αυτούς είναι αφιερωμένο τόσο το παλιό όσο και το νέο Καθολικό της.

Για δεύτερη χρονιά οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το  εορταστικό τριήμερο θα είναι στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο μοναστήρι τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ. Στην  συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία της Α΄ στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και θείο κήρυγμα από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχ. Νήφωνα Καψάλη.        
Ο  Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στους δύο αγίους προστάτες της Μονής που με την πίστη τους και τον αγώνα τους αποτελούν παράδειγμα χριστιανικής ομολογίας και ορθής πίστης. Επίσης αναφέρθηκε στην νέα εποχή που διάγει η Μονή των Αγίων Θεοδώρων και στο πνευματικό και κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί η αδελφότητά της για τα μέλη της οποίας μίλησε με θερμά λόγια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

 Σάββατο  19 Μαρτίου

Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία .

Στις 7. 30 Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ. Ττο θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχ. Δομέτιος  Ντελλής ,Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Τριάδος Μετεώρων.

Στις 3 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο προς ίαση ψυχών και σωμάτων.

Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο  Εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία και θείο  κήρυγμα, από τον Αρχιμ. Μακάριο  Ιακωβάκη, υπέυθυνο της Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σιαμάδων.

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Στις 7.30 το πρωί   ο Όρθρος και   Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.  . Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα γίνει η αρτοκλασία και θα διαβαστούν τα κόλλυβα των Αγίων και Θείο κήρυγμα από τον Αρχ. Δωρόθεο Τζεβελέκα, υπεύθυνο Ιερού Μετοχίου Αγίου Γεωργίου Αύρας.

Στις 5 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.  Το θείο λόγο θα κηρύξει  ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Σωτήριος Χαρίσης.

 



Πηγή: www.stagonnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ