Αρχική » H προσωπική μας “αναστήλωση” παραμένει ζητούμενο υπενθυμίζει ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

H προσωπική μας “αναστήλωση” παραμένει ζητούμενο υπενθυμίζει ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

από kivotos

«Η αναστήλωση των εικόνων είναι ένα ιστορικό γεγονός. Η αναστήλωση όμως της δικής μας ορθοπραξίας, του δικού μας προσώπου και, μέσα από αυτό, ολόκληρης της κοινωνίας μας, αποτελεί  ένα διαρκές ζητούμενο»· τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κηρύττων τόν θείο λόγο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο αποχωρών Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κωνσταντίνος Βασιλειάδης και ο αναλαμβάνων τη διοίκηση Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, οι οποίοι και ανέγνωσαν τις περικοπές του Συμβόλου της Πίστεως, κατά τη λιτάνευση των ιερών εικόνων που ακολούθησε και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου. Μετά το πέρας της ακολουθίας μίλησε ο Αρχιμ. Χαρίτων Ριζιώτης, κληρικός της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, με θέμα «Σαρακοστή της Ορθοδοξίας και της ορθοπραξίας». Τον Κατανυκτικό Εσπερινό παρακολούθησε ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας  Άγγελος Ιλαρίδης και ικανό εκκλησίασμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ