Στον Μοναστηριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Αληθινή της Σύρου, τελέσθηκε χθες Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της Σύρου, παρουσία του κτήτορος του Ναού, πλοιοκτήτη και μεγάλου ευεργέτη της Μητροπόλεως και της Ελλάδος κ. Αθανασίου Μαρτίνου, οικογενών του και φίλων του, του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Κοσμά, του επί τιμή Νομάρχου κ. Μπάιλα. του επί τιμή Δημάρχου κ. Δεκαβάλλα, και πλήθους πιστών κάθε ηλικίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν το ετήσιο προσκύνημά τους στην Αγία Παρασκευή.

Ο κ. Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσευχή των γονέων προς το Θεό για τα παιδιά τους και στην ευθύνη τους για καλλιτεκνία, με την έννοια να γεννούν και να παραδίδουν στην Εκκλησία και την κοινωνία, σε όλες της τις διαστρωματώσεις και τα επαγγέλματα,  παιδιά-αγίους, προσθέτοντας ότι η Αγία Παρασκευή είναι θεραπεύτρια όχι μόνο των σωματικών, αλλά και των ψυχικών οφθαλμών, οι οποίοι πολλές φορές "τυφλώνονται" και δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να "δει" πέρα από τον εαυτό του, φέροντας ως παράδειγμα το Μεγάλο Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τους συνευχομένους αρωγούς του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως κα Ευγενία Λύρα και κ. Γεώργιο Προκοπίου, τους οποίους και ευχαρίστησε.

  Εξ αφορμής δε της παρουσίας των Ομαδαρχών του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Σύρου "Το χωριό της Αθηνάς", ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη μἐριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως για τη νεότητα, φέροντας ως παράδειγμα τα τρία Κατασκηνωτικά Κέντρα, της Σύρου, υπό τον π.Βενέδικτο Φραγκογιάννη, της Τήνου, υπό π. Γεώργιο Φανερό, και της Άνδρου, υπό τον π. Νικόλαο Μανδαράκα, τα οποία αγκαλιάζουν κάθε καλοκαίρι περισσότερα από 500 παιδιά.

  Ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, διότι προσφέρει όλο το προϊόν της κηροδοσίας στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε στο έργο, που το Γηροκομείο αυτό επιτελεί, με πάρα πολλές δυσκολίες, αλλά και πολύ αγάπη προς τους εκεί περιθαλπόμενους τροφίμους, και απηύθυνε έκκληση προς το λαό να συνδράμει τον ετήσιο Έρανο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως είχε απευθυνει νωρίτερα διά των τοπικών εντύπων  και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, εκπροσώπους των οποίων είχε καλέσει για το σκοπό αυτό  στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως, για να ενισχυθεί το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών.