Αρχική » Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Φωκίδας ο ηγούμενος Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Φωκίδας ο ηγούμενος Νεκτάριος Μουλατσιώτης

από kivotos

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος διόρισε ως Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος τον Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, Ιεροκήρυκα και Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας Ευπαλίου — Ποτιδανείας.

Με την ευκαιρία της αρχής της Ινδίκτου, και «…σε μια προσπάθεια αρτιότερης και επιτυχέστερης λειτουργίας των γραφείων διοίκησης της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και προς λυσιτελέστερη και καρποφορότερη παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως σε όλη την έκταση τοπικής εκκλησίας», σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Σεβασμιωτάτου έγινε για πρώτη φορά διορισμός και κατάσταση Πρωτοσυγκέλλου στην Εκκλησία της Φωκίδος.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού παρόντος του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Νικολάου Καραγιάννη των Ιεροκηρύκων και Αρχιερατικών Επιτρόπων, αλλά και κληρικών και των λαϊκών μελών — συνεργατών και υπαλλήλων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος εξηγώντας τους λόγους και τα κριτήρια επιλογής και ανάδειξης στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου του π. Νεκταρίου κατέληξε στην παρότρυνση «…ότι όλοι μαζί Θεού εσμέν συνεργοί∙ Θεού γεώργιον, Θεού οικοδομή (Α΄ Κορ. γ΄ 9) να εργαστούμε προς μαρτυρία Χριστού και με πίστη στην ιστορική ευθύνη της τοπικής Εκκλησίας».

Ο Πρωτοσύγκελλος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβασμιώτατο για την προσγινομένη τιμή και ζητώντας τις προσευχές τόσο του Ποιμενάρχου μας όσο και των παρισταμένων πατέρων και αδελφών διαβεβαίωσε ότι θα δώσει όλη του την ικμάδα προς δόξα Θεού και έπαινο της τοπικής Εκκλησίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ