Αρχική » Συναυλία αφιερωμένη στη Θεοτόκο στις 8 Σεπτεμβρίου

Συναυλία αφιερωμένη στη Θεοτόκο στις 8 Σεπτεμβρίου

από kivotos

Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιεί από κοινού με γνωστούς καλλιτέχνες συναυλία αφιερωμένη στη Θεοτόκο, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.

Η Δύση «συναντά» την Ανατολή, ξεδιπλώνοντας καθεμιά τους δικούς της μουσικούς θησαυρούς, με έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο πρωτότυπη καλοκαιρινή συνεργασία που είχαν ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η κορυφαία υμνωδός και ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ύμνους και τραγούδια από το CD «Ύμνοι και τραγούδια για την Παναγία» που πρόσφατα κυκλοφόρησε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, διασκευασμένα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Ειδικότερα, στη συναυλία θα ακουστούν δεξιοτεχνικές κλασικές συνθέσεις στο πιάνο (εμπνευσμένες από θρησκευτική θεματολογία) που θα αποδώσει ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, αλλά και βυζαντινοί ύμνοι και τραγούδια από την παράδοση της Μεσογείου (κυρίως αφιερωμένα στην Παναγία), όλα όμως προσαρμοσμένα στο μουσικό κλίμα της φετινής ευρωπαϊκής περιοδείας των δυο καλλιτεχνών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 το βράδυ.
Πληροφορίες: π. Ιωακείμ Ιωακειμίδης, τηλ. 210 7298222 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ