Την άποψή του για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία που πολύς λόγος γίνεται τελευταία,εξέφρασε στον λόγο του κατά την διάρκεια του Αγιασμού για την έναρξη των τμημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος ανέφερε ότι το μάθημα των θρησκευτικών όπως διδάσκεται δεν έχει κατηχητικό ή ομολογιακό χαρακτήρα, άρα η απόφαση που πάρθηκε στην Ιεραρχία της Εκκλησίας είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών έχε γνωσιολογικό χαρακτήρα, πολιτισμικό χαρακτήρα και θρησκειολογική αναφορά. Ο ίδιος τόνισε πως:

  • Κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν με την άποψη ότι τα θρησκευτικά πρέπει να μετατραπούν από Ομολογιακό σε θρησκειολογικό.
  • Δεν πρέπει να γίνει σύγχυση μεταξύ των παραδόσεων στα σχολεία
  • Οφείλεται η συνεργασία ανάμεσα στην Εκκλησία και την πολιτεία, αφού το κέντρο είναι ο Άνθρωπος.
  • Κατά τον τρόπο που τα παιδιά ξεκινούν και μαθαίνουν πρώτα την Ελληνική γλώσσα, έτσι οφείλεται να διδάσκονται πρώτα την δική μας παράδοση και πολιτισμό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά σημείωσε ο κ. Ιερόθεος, ότι το έργο της Κατήχησης είναι έργο της Εκκλησίας και δεν την παραχωρούμε σε κανέναν εκτός της Εκκλησίας. Για τον λόγο αυτό και δεν θέλαμε ποτέ το μάθημα των Θρησευτικών να έχει κατηχητικό χαρακτήρα.